Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Recensie: Spek – Dichtbij. Maak kans op een gesigneerde CD!

Recensie van de nieuwe EP van Spek: Dichtbij.

En….

Maak kans op een door Spek gesigneerde CD! Meer onderaan het bericht!!

Onze muziekliefhebber Vink en Multi-Beatboxtalent Sven namen de tijd om te luisteren naar de gloednieuwe EP van Mick van der Spek beter bekend als de rapper Spek.

Spek is een Katwijkse rappert die al een tijd aan de weg timmert. Een tijdje terug werd hij ‘ontdekt’ door Kraantje Pappie en verscheen daardoor ook op de Banktape 1.0 van de Bankpioniers.  Het duurde niet echt lang tot Spek zijn eigen EP dropte. Wij namen dus de moeite om te luisteren naar Spek z’n EP en hier volgt een verslag per nummer.

1. Dat gaat dan zo
De EP opent met het nummer Dat gaat dan zo. Dat gaat dan zo is een vrolijk nummer. Door de instrumenten die Spek hier gebruikt heeft, krijgt het nummer wat zomerse vibes. Daar zit ook een lekkere dansbeat onder met een heerlijke bassline.

Er zit echter wel een minpuntje in deze track. Het refrein gaat iets te lang door waardoor het uiteindelijk irritant wordt.
Voor de rest, goeie track. Hier mag op gedanst worden.

2. Jou en mij
Het tweede nummer van de EP is Jou en mij. Net als in Dat gaat dan zo heeft het nummer door de instrumenten lekkere zomerse vibes. Alleen het tempo in dit nummer is wat hoger. Het is een nummer waar veel liefde ter sprake komt. Dit is een track waar je heel vrolijk van wordt als je er naar luistert.

3. Dichtbij
Op nummertje drie staat de track Dichtbij. Dit nummer begint heel rustig, alleen een melodie. Uit het niet komt de bass erin knallen. Heerlijke als dat gebeurt. De bass mixt ontzettend goed samen met de melodie die er in het begin in zit. Voor de tekst in dit nummer, is de beat perfect. In dit nummer springt de passie van Spek er vanaf. Supervet als een muzikant zo gepassioneerd te werkt gaat. Is gelijk super chill om naar te luisteren.

Heerlijke track Spek!


4. We gaan
Nummer 4 op de lijst is de track We Gaan. In dit nummer vertelt Spek hoe veel hij van zijn vriendin houd. De track zelf lijkt qua tonen en beat heel erg op een track van Kygo, en als beginnende artiest is dat een enorm compliment. Door het marimba geluid dat de melodie geeft is de track zo een track die je luistert als je met je maten op het strand zit te genieten van het zonnetje.

5. Twijfel
Het volgende nummer heet Twijfel. Het is  een relaxte track, maar er zit meer autotune in dan een nummer van T-Pain. Niet zo erg, maar het is heel erg geautotuned. Wat best zonde is aangezien het nu minder fijn is om naar te luisteren. De track zelf is goed in elkaar gezet, goeie tekst, alleen nogmaals, jammer van de autotune.

6. Zilver
En nu zijn we aangekomen bij het laatste, maar hardste en vetste nummer van de EP van Spek, Zilver. Spek heeft samen met de rapper Wolf een gangsterrap nummer neergezet waardoor je alleen maar zit ‘’ooooooow shii’. Keiharde lyrics, keiharde disses en een keiharde beat. Voor sommige luisteraars zijn de teksten waarschijnlijk iets TE hard, maar voor de gene die gangsterrap kunnen waarderen is het een meesterwerk.

Lekker bezig Spek!

Maak kans op een door Spek gesigneerde CD van de EP Dichtbij!
Spek heeft speciaal voor de bezoekers van Kattuk.nl een EP van zijn handtekening voorzien en die wil je natuurlijk hebben!

Dat kan, maar je moet er wel wat voor doen!
Spek wil graag van je weten wat je favoriete ‘line’ van zijn EP is.

Laat het weten in de comments hieronder, op FB, Twitter of Instagram of ouderwets per mail naar info@kattuk.nl.

Over twee weken kiest Spek uit de inzendingen de winnaar.

EP Kopen? 
iTunes

EP Streamen?
Spotify
Deezer
Google Play

Meer Spek?
Soundcloud
Youtube
Twitter
Insta
Kattuk.nl

 

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter