Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Concertreview Albumpresentatie The Aurora Project @ De Boerderij Zoetermeer

Katwijks finest: Downriver dead men go, Golden Caves en The Aurora Project, traden op in Zoetermeer en dit vond Vink ervan.

Op zaterdag 10 december speelden de bands: Downriver dead men go, Golden Caves en The Aurora Project in De Boerderij in Zoetermeer tijdens de presentatie van het allernieuwste conceptalbum van The Aurora Project, “World of Grey”.  Om 19 uur vertrokken we met de bus vanaf het Marktplein naar de desbetreffende toko.

Ik kom wel vaker in De Boerderij, maar even een compliment aan deze toko. Hier is het geluid altijd perfect. Verdomme, Waarom moesten we zo ver reizen voor deze Katwijkse line-up? Gemeente Katwijk verkoop je enige goede concertzaal niet aan de Baptistenkerk aub.

Downriver dead men go
Rond 20:30 uur begon Downriver dead men go aan hun set. Downriver dead men go is een welbekende stemmige, melancholische, duistere Katwijkse band. De band a54a1405speelt meer luistermuziek dan muziek om uit je dak te gaan. Heb deze band al vaker live gezien maar dit was de eerste keer met hun nieuwe line-up.

En wat een verbetering was dat zeg! Alles komt veel beter over en het geheel is meer in harmonie.  Wat uiteraard beter uit kwam voor de muziek die men speelt.  De band speelde een heerlijke set met juiste afwisseling in tempo. Ze sloten af met het prachtige ‘Stone in my heart’.

Golden Caves
Volgende op het affiche was de band Golden Caves.  Dit is zo’n band waarvan ik weet dat het goed is, maar ik me steeds in vergeet te verdiepen. Heb de band 1x eerder gezien maar toen speelden we tegelijk op het legendarische Plugpop. Heb ze toen kunnen zien want de set van mijn band duurde de helft van die van Golden Caves.a54a1699

Even voor de lezer: Prog duurt lang. Reken erop bij elk bezoek aan een concert. Het is niet iets slechts maar gewoon dat u het weet. Afijn, verder met m’n officiële vuurdoop bij Golden Caves.

Deze band zou vaker en meer moeten spelen. Heerlijk fris en poppy geluid voor de progstandaard. Wederom een band met juiste afwisseling van spelen, ik genoot vooral van de Psychedelische vibe van het geheel. Hierdoor gaat het niet vervelen en zou je willen dat het nooit stoppen zal. Dusja… Vaker spelen, kom ik vaker kijken.

The Aurora Project
De gehele avond draaide uiteraard maar om 1 band. En daar stonden ze. Gewoon of ze het iedere week deden. En deden ze het maar iedere week. Mein Gott, wat een spektakel. De band staat er om bekend, hele thema’s vouwen tot een progmuziekspektakelshow.  Voor zolang als dat ik muziek zal maken en bekijken doe ik for ever mijn petje af voor The Aurora Project.a54a2196

De heren speelden zoals de vorige release een heerlijke mix tussen hun oude en nieuwe werk waaronder een akoestische? en Nederlandse versie van hun eerste geschreven nummer ‘Event Horizon’. Het nieuwe album staat wederom als een huis.

En de lading wordt weer gedekt met een mooie lading aan conspiracy theorietjes. Of dat nu je ding is of niet, goed ga je toch wel op deze band/dit album.  Mijn favoriete plaat is de titeltrack: ‘World of grey’. Wat een epische breakdown <3.

Lieve mannen, ik wacht wederom weer met smart tot jullie weer zullen spelen.

Door: Vink

Nou Vink je hoeft niet lang te wachten want op zaterdag 25 februari staan ze….in de Schuit. Met dezelfde line-up alstoen in De Boerderij. Enorm gaaf en zeker de moeite van een bezoek waard. Early Bird Kaarten kosten 5 euro en koop je HIER, daarna 7,50 of 10 eu aan de deur. Later meer….

Klik HIER voor alle foto’s. Met dank aan Arie van Duijn, 6dunes.nl

World of Grey kopen?

Digitaal: iTunes

CD: FREIA music shop

Webshop Aurora Project

Luisteren kan op Spotify

Enne…de Albumreview van ons Jens komt er binnenkort ook aan.

 

 

Geschreven door: ... Vink

Geen commentaar

Laat een antwoord achter