Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Crowdfundingcampagne Vrijplaats Leiden groot succes

De crowdfundingcampagne Hart voor de Zaal van Vrijplaats Leiden is gisteren afgelopen. Met een opbrengst van bijna 40.000 euro was de campagne een groot succes. Het doel van de Vrijplaats was in eerste instantie om 28.000 euro op te halen om daarmee de helft van de bouwkosten voor een concertzaal te financieren. Dit bedrag was al na een maand binnen. Uiteindelijk hebben 482 donateurs meer dan twee derde van de kosten voor het bouwen van de zaal gedoneerd.

In het hart van de Vrijplaats, in een voormalige conservenfabriek aan de Middelstegracht in Leiden, wordt een multifunctionele concertzaal gebouwd. De crowdfundingcampagne ‘Hart voor de Zaal’ had tot doel de financiële middelen bijeen te krijgen om de bouw optimaal te realiseren.

De geluidsisolerende, multifunctionele zaal moet een nieuw podium in Leiden vormen voor getalenteerde, opkomende acts en vernieuwende muziek. Ook worden er debatten, filmvertoningen, poëzieavonden en comedyshows georganiseerd in de zaal. De zaal biedt ruimte aan max. 120 bezoekers en naar verwachting kan het publiek na de zomervakantie van 2017 voor het eerst de zaal betreden. Tijdens de bouw is de huidige barruimte en bovenzaal gewoon open voor het publiek.

De steun voor de plannen van de Vrijplaats is, zo bleek tijdens de crowdfundingcampagne, zowel lokaal als (inter)nationaal groot. Niet alleen was na een dag al 7.500 euro gedoneerd en was het doelbedrag na een maand al binnen. Ook uit het aantal donateurs, met 482 behorend tot de succesvolste campagnes op Voor de Kunst, en de achtergrond van de donateurs bleek een breed draagvlak. Zo bestond de ‘crowd’ uit mensen en organisaties uit de wijk (waaronder de wijkvereniging Tussen de Rijnen), bands en muzikanten uit de stad en de regio, podia en festivals uit het binnen- en buitenland, en artiesten en muziekliefhebbers vanuit de rest van de wereld.

Na de succesvolle campagne is de Vrijplaats direct aan de slag gegaan met de laatste voorbereidingen voor de bouw van de zaal. Aan de hand van het renovatieplan, waarvoor in september een definitief akkoord van de gemeente werd gegeven, worden momenteel de laatste details uitgewerkt. De planning is om de zaal gereed te hebben in september 2017. Op vrijdag 20 januari kijkt de Vrijplaats samen met vrijwilligers en supporters tijdens een nieuwjaarsborrel vooruit naar de bouw én ingebruikname van de nieuwe zaal.

 

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter