Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Geluidsmuur Lilith & The Glücks @ De Schuit doet smachten naar meer

Afgelopen zaterdag, elders ook wel tot de mens gekomen als Maart de 11e,  was het dan weer zo ver, wederom had muziek lievend Katwijk, wat inmiddels gereduceerd bleek te zijn tot een man of vijfentwintig zich in De Schuit verenigd. Ditmaal voor een zeldzaam verdomd lekker en verfrissend potje punkherrieschoppen van de beste soort.

De avond ging om tien uur van start met Lilith. Waar het drietal op hun debuut EP (recensie) al bewees een stevig, solide door frustratie opgejaagde dosis punk en alt. Rock neer te kunnen zetten, kwam dit live toch niet altijd even goed uit de verf. Van muzikale onkunde valt echt niet te spreken, maar toch kwam het geheel op bepaalde punten wat “onhandig” over. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat dit de eerste keer was dat de nieuwe drumster voor het eerst live meespeelde. Die ondanks dat ze alles precies wist te raken op momenten toch wat verdwaald en tegen wanhoop aanschurend overkwam. Het zij haar vergeven, het zullen de zenuwen zijn geweest.

Desondanks was de potentie van het geheel zonder twijfel merkbaar. Zeker op de momenten dat de bassiste en gitariste hun vocale vermogens combineerden was de band in staat hun door frustratie aangejaagde semi-feministische boodschap ontegenzeggelijk sterk en krachtig neer te zetten. Op die momenten zet Lilith, slechts drie vrouw sterk, een overdonderende geluidsmuur neer die doet smachten naar meer.

Door: Jens

Na Lilith was het aan het Belgische duo The Glücks om de avond af te sluiten. Waren we vorige week bij Tijger Tijger in De Schuit al enigszins gewend geraakt aan het gebruik van tonnen echo en reverb over zang en gitaar, wisten The Glücks dit tot een stijl op zich te verheffen. En met effect. Een uiterst intens optreden met alleen drums, 1 gitaar en zang, enigszins in de stijl van bands als Zzz en in mindere mate The White Stripes, maar toch vooral heel erg rauw, ongepolijst en ‘in your face’. Zoals ze zelf zeggen; Psyched out savage garagepunk, en daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Voor het zoveelste weekend achter elkaar weten de boekers van De Schuit het voor elkaar te krijgen om kwalitatief hoogstaande (inter)nationale acts te combineren met lokaal aanstormend talent. Zeker de moeite van een bezoekje waard voor elke zichzelf respecterende muziekliefhebber. En voor de prijs hoef je het niet te laten. De deurprijs mag dan wat hoger zijn, online early birds koop je meestal voor de prijs van 1 a 2 biertjes via deschuit.nl en veel akoustische optredens op de vrijdagavond zijn gewoon gratis.

Op het programma de komende weken onder meer:

15 april: Indian Askin. Met als voorprogramma de Katwijkse band Indie-popband Gloria 51

Koningsdagfestival Met BARTEK, Death Alley, Inguana Death Cult. Het festival wordt geopend door het Katwijkse blues/garage/stoner rocktrio NOAD

20 mei: Cornered. voorprogramma de Katwijkse Metalcore sensatie Delusional

Het volledige programma van De Schuit vind je HIER

 

 

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter