Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jens ging naar het Open Podium….

Review, foto’s en video Open Podium @ De Schuit. Met The Black Strange en Batwölf

Hallo daar, hier eerste even een korte “persoonlijke” boodschap. De laatste paar maanden heb ik meerdere malen semi-negatieve geluiden op mogen vangen met betrekking tot mijn gepubliceerd werk. Hierop ben ik tot de conclusie gekomen dat het wellicht de tijd is voor een wijziging van mijn aanpak en manier van schrijven. Ik als auteur kan het immers niet over het hart krijgen om jullie, mijn dierbare publiek niet exact te geven waar zijn vraag naar uit gaat. Veel leesplezier en deins vooral niet terug voor het geven van wat feedback dit wordt zeer gewaardeerd.

Open podia, misschien wel HET grootste geschenk voor de muzikale wereld waar ieder beginnend muzikant of bandje met een gerust hart zijn sonische boodschap kan uitdragen in een intieme setting. En als dan ook nog de gebroeders Vink en Leo van Duijn (foto, je lijkt op Lou Reed man, red.), u wellicht bekend als ex-zanger van The Rudolfs of vandaag dag van Tijger Tijger (ook zeker een aanrader), nog eens van de partij zijn, is de avond helemaal compleet.

Het was dan ook aan hen, en een percussionist, om rond half tien als eerste HET “poppodium” van Katwijk te vervullen met hun muzikale vertoningen. En hoe, in een snel voorbijvliegend halfuurtje wisten ze ieder aanwezig in de zaal op pakkende wijze mee te nemen met hun smaakvolle alternatieve rock sound duidelijk geworteld in 90’s grunge en alt-rock. Iets waarbij ze ook zeker niet terugdeinsden voor een lekkere “crowdpleaser” in de setlist, dat hier onder ook een enkele cover van Nirvana viel, wat natuurlijk vrij goedkoop en makkelijk is voor een band ongeacht het genre waarin zij zich bevinden, werd ruimschoots goedgemaakt door het charismatisch overkomen van de bandleden, shoutout naar Leo ;).

Ook het publiek was te genieten, al zijn er natuurlijk wel enkele die zich er niet van kunnen weerhouden om ganse vrij oninteressante en monotone dagverloop met de omgeving te delen, als ware het het evangelie zelve, jammer, maar ach asociaal kun je niet noemen. Helaas valt ook dit argument bij een selecte groep ,die vooral zijn eigen voorbestemde en alles definiërende aanwezigheid lijkt willen te delen, ondanks alles in het niet. Laat ik voordat ik nog verder afga op mijn goedwillende medebezoekers toch maar weer even terug gaan naar de programmering, toegankelijkheid boven alles.

Ook de tweede band (eigenlijk derde, red.) van die avond, een muzikaal collectief onder de naam “Batwölf” waar overigens wederom een ex-Rudolf bij betrokken was zette44-DSC_0267 een verzorgd en sterk optreden neer. Een smakelijk optreden vervuld van heerlijke gruizige gitaren en een sterk kunstje stembandbeheersing. Wel zou je bij enkelen onder de gelederen kunnen spreken van weliswaar subtiele maar desondanks aanwezige emotionele overcompensatie om de toch wat monotone aard van het geheel enigszins te verhullen.

Met al het bovenstaande bij elkaar genomen, kunnen we toch wel stellen dat ook vanavond De Schuit weer wist te zorgen voor een solide en genietbare line-up, maar we hadden dan natuurlijk ook niets anders verwacht van zo’n leuke culturele voorziening. Waarbij het mij dan wel specifiek gaat om de voorziening zelf en niet om diegenen die hier gebruik van maken, aandachtspuntje. Voor wie er afgelopen zaterdag niet bij kon zijn overigens nog even een muzikale tip. Komende vrijdag speelt The Black Strange tezamen met een andere band wiens naam (Switch Bones, red.) ik uit luiheid niet ben nagegaan, in Scum, zou ik zeker even checken als ik jou was, zekers aangezien het publiek hier over het algemeen wel enigszins bij het optreden betrokken blijkt of zo niet minstens zo overkomt (incorrect, red.), wat nog altijd beter is dan de zoveelste Rita die haar hele boodschappenlijstje verbaal over je uitbraakt.

Maar goed, terug naar de vrolijke noot….

Leuk dat je dit las en vergeet zeker niet om de “comment-sectie” compleet vol te spammen met nietszeggende ongerelateerde rotzooi.

Kusjes, Jens.

Klik HIER voor alle foto’s

Hieronder video’s van de volledige optredens van The Black Strange en Batwölf

 

 

Written By: Jens Guijt

No Comments

Leave a Reply