Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Katwijk warmt zich aan Winter Fest

Eerste editie nieuw festival slaat aan

De eerste editie van het nieuwe cultuurfestival Warm Winter Fest trok afgelopen vrijdagavond zo’n 800 bezoekers naar het centrum van Katwijk aan Zee. Het optreden ‘Tomorrow is my turn’ door operazangeres Miranda van Kralingen trok met ruim 500 bezoekers een volle Vredeskerk.

Van Kralingen werd in de kerk begeleid door de Katwijkse band Here 243, voor de gelegenheid aangevuld met bluesharpist Arie van der Plas. Zij brachten een hommage aan de Amerikaanse zangeres Nina Simone.

In het centrum van Katwijk waren op elf locaties korte optredens te zien, variërend van muziek en theater tot film en spoken word.

Voorafgaand en na afloop van het optreden van Van Kralingen klonk in de Vredeskerk de melodieuze postrock van de band Down River Dead Men Go.

Niet alleen de kerk zat die avond vol, ook andere locaties waren de hele avond vol en goed bezocht. De vier theatrale colleges van ‘De ontdekking van de Zeekaak’ in het Katwijks Museum trok zo’n 280 belangstellenden en voor de verhandeling ‘De Slag om Berkheide’ werd vooraf al gereserveerd.

Bij de silent disco werden de bezoekers verrast door een imitatieoptreden van Elvis door Katwijker Arie Nijgh.

Voor de ontroerende film ‘Zij van Katwijk’ werd na afloop spontaal geapplaudisseerd. Ontroerend waren ook de chansons door Oukje den Hollander, begeleid door pianiste Vera Marijt. In het DunaAtelier bracht strijkkwartet Serotonine de bezoekers in vervoering. Een verrassende combinatie was het spoken word door schrijver/muzikant Andy Leibbrand met het saxofoonkwartet Take4.

De Katwijkse bands The Expired Faces met gastzangeres Sandra en Funked Up trokken volle cafés. Datzelfde deden de vijf songwriters in jongerencentrum De Schuit, met onder andere Rijnsburger Pieter van Vliet (Port of Call). Samen zorgden ze in De Schuit als de band Folk Road Show voor een knallende afsluiting van het Warm Winter Fest.

De organisatie, stichting Kattekse CultUren, kijkt terug op een succesvolle eerste editie van het evenement. Boven verwachting veel bezoekers kwamen op de eerste editie van dit festival af en de reacties van bezoekers, deelnemers en degenen die hun locatie beschikbaar stelden, waren na afloop eensluidend positief.

Het festival is zeker voor herhaling vatbaar.

Voor foto’s en reacties: www.warmwinterfest.nl | facebook/warmwinterfest

——
Klik HIER voor de foto’s op Kattuk.nl

Later vandaag nog een review door Jens, foto’s van Rebecca en diverse video’s van het festival

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter