Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Warm Winter Fest – review, foto’s, video en meer

Review door Jens
Foto’s door Rebecca
Video’s van Downriver Dead Men Go en The Folk Road Show
Links naar meer….

Afgelopen vrijdag was de eerste editie van het nieuwe cultuurfestival Warm Winter Fest. Diverse optredens over 11 locaties in het centrum van Katwijk, met onder andere The Folk Road Show in De Schuit en Downriver Dead Men Go in de Vredeskerk. 

Conclusie: Warm winter Fest is nu al een enorm waardevol en (voor Katwijkse begrippen) vernieuwend cultuurfestival. Een Katwijks festival waar cultuur een keer niet bestaat uit een bierpomp met tributebands, maar uit eigenzinnige programmering met aandacht voor lokaal talent, op bijzondere locaties voor een gevarieerd publiek. Hulde aan de organisatie!

We hebben niet alle optredens voldoende gezien om er een goed beargumenteerde mening over te hebben. Heeft ook met persoonlijke voorkeuren te maken. Hierna een korte review en video’s van de optredens van Downriver Dead Men Go en The Folk Road Show.

Downriver Dead Men Go
Ik heb gedurende mijn “muziek-redacteurschap” op deze site al meerdere malen een veelvoud aan woorden aan de band gewijd maar ook ditmaal wisten ze weer een stemming en sfeer neer te zetten die me langzaam maar zeker, wederom, meezoog in de existentiële ellende van het bestaan. Dat dit alles ook nog eens plaats mocht vinden in de Vredeskerk gaf het geheel een zware, bijna religieuze, lading waardoor de totaalervaring het aardse wist te ontstijgen.

Gelukkig brachten enkele spelende kinderen (tikkertje in de kerk) die ongeneerd voor het podium langsrenden en elkaar luidkeels van aanwijzingen voorzagen het publiek met een vrolijke noot weer terug op aarde. Een contrast dat nog een extra dimensie aan het optreden wist te geven.

Hieronder een videoregistratie van 2 nummers van het optreden van Downriver Dead Men Go. Start met ‘Never Change’ en daarna een nummer van het nieuw uit te brengen album (titel van het nummer ons onbekend).

Releaseparty nieuwe album op 10 maart in De Schuit Katwijk.

 

The Folk Road Show
Als afsluiter van het festival speelde The Folk Road Show de inmiddels volledig volgelopen Schuit met speels gemak en fantastische meerstemmige zang (denk CSNY) naar een euforisch hoogtepunt. (maak hier die opmerking over dat babbelende publiek maar, red.).

Al met al een waardige afsluiter voor een, nu al, enorm waardevol en (voor Katwijkse begrippen) vernieuwend cultuurfestival. Een Katwijks festival waar cultuur een keer niet bestaat uit een bierpomp met tributebands, maar uit eigenzinnige programmering met aandacht voor lokaal talent, op bijzondere locaties voor een gevarieerd publiek. Hulde aan de organisatie!

Meer?

Foto-album Deel 1

Foto-album Deel 2

Verslag door organisatie: Katwijk warmt zich aan Winter Fest

Foto’s op Facebook

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter