Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Castellumpop voorlopig gered!

De benefietavond, die afgelopen zaterdag in soos De Peuk ten bate van de Valkenburgse stichting Castellumpop werd gehouden, is een doorslaand succes geworden. Met 400 bezoekers was het stijf uitverkocht. Aan het eind van de avond kon het bestuur bekend maken dat de voorlopige opbrengst van de avond € 6854,50 bedroeg, maar uiteindelijk bleek de eindopbrengst nog net iets hoger te liggen: € 7030,61.

Tezamen met alle eerder gedane bijdragen door onder andere de Wijkraad Valkenburg, Bedrijvenvereniging Valkenburg, Jongeneel Transport én natuurlijk de donaties die via doneeractie.nl zijn binnengekomen, is het in elk geval zeker dat Castellumpop dit jaar in staat is om tijdens de Mart het muziekprogramma op het Castellumplein neer te zetten.

Dat is heel goed nieuws, maar de financiële problemen zijn nog niet helemaal opgelost.

Extra kaarten, fantastisch feest
Aanvankelijk waren er 250 kaarten beschikbaar voor de benefietavond, maar toen bleek dat deze snel zouden uitverkopen, besloot het bestuur om nog eens 150 kaarten extra beschikbaar te stellen. Daarvoor moest wel de gemeentelijke vergunning worden aangepast, maar dat was binnen een paar uur geregeld. Ook de extra 150 kaarten wisselden snel van eigenaar. Dat betekende dat Jan & Brian, Support Act en DJ_no.ise, die allemaal belangeloos meewerkten, heerlijk konden optreden voor een bomvolle zaal. En wat maakten ze er een feest van! De sfeer was er één van saamhorigheid, gezelligheid en ouderwetse Valkenburgse gemoedelijkheid. JVG Audio had het licht en het geluid goed voor elkaar, de vrijwilligersploeg draaide als een trein en in de spellenhoek deden velen mee aan het darten, het raden van het gewicht van een boomstam en het raden van het aantal koffiebonen in een pot. Ivo van Oerle, die als  ‘nieuwe Valkenburger’ razendsnel was ingeburgerd op deze avond, won de hoofdprijs, een door Gerrit en Marja Hoekstra beschikbaar gestelde hotelbon ter waarde van € 100.

Slechtweerbuffer
Castellumpop was in financiële nood geraakt als gevolg van het extreem slechte weer tijdens de laatste paardenmarkt. Dankzij alle bijdragen en de mooie opbrengst van de benefietavond zijn de aanloopkosten voor Mart 2018 veiliggesteld. Er loopt nog wel een subisidie-aanvraag bij de gemeente Katwijk, die ervoor kan zorgen dat er voor de mart een aantrekkelijk muziekprogramma kan worden samengesteld.

Dat neemt niet weg dat er nog veel moet gebeuren om Castellumpop voor de langere termijn financieel gezond te krijgen. Voor het organiseren voor een volledig Koningsdagfeest op het Castellumplein is dit jaar geen geld. Daarom houdt Castellumpop dit jaar alleen Koningsnacht in De Peuk. Dat, én de belangeloze medewerking van verschillende artiesten, JVG Audio, All Security én sponsoring door Valken ’68, zorgt ervoor dat de organisatiekosten laag kunnen blijven. Dat vergroot de kans op een positief saldo aan het eind van Koningsnacht. Dat geld kan dan worden gebruikt voor het herstellen en verder opbouwen van de broodnodige slechtweerbuffer. Daar is veel geld voor nodig. De slechtweerbuffer zorgt ervoor dat financiële klappen door bijvoorbeeld extreem slecht weer, goed kunnen worden opgevangen.

Keuze voor de Mart
Castellumpop kiest er dus voor om één jaar een afgeslankt Koningsnachtfeest te organiseren en er weer helemaal te zijn tijdens de Mart. De Mart zorgt er immers voor dat er geld kan worden verdiend om het Koningsdagfeest van het jaar erop te bekostigen. Zou Koningsdag dit jaar al op de vertrouwde manier worden gehouden met een tent en de bijbehorende infrastructuur op het Castellumplein, dan zou het betekenen dat er daarna te weinig geld overblijft om de aanloopkosten voor de Mart te betalen. Dan ben je terug bij af.

Dankbaar
Het bestuur van Castellumpop is heel dankbaar voor alle bijdragen en steunbetuigingen die van binnen en van buiten Valkenburg zijn gekomen om de stichting te redden. Het zijn er teveel om op te noemen, maar ieder die op een of andere manier een bijdrage heeft geleverd: heel erg bedankt! Het is geweldig om te ervaren hoe iedereen meeleeft en meedoet. Dat geeft heel veel vertrouwen in een mooie toekomst voor Castellumpop!

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter