Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Interview DJ Jaimy (Lorenzo)

Een paar weken geleden hadden we DJ Jaimy te gast in de uitzending van Kattuk.FM. Bekijk en beluister de uitzending HIER terug. Hieronder een uitgebreid interview.

Wie ben je, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?
–   Mijn naam is Jaimy Jansen (DJ Jaimy) en ik ben 11 jaar (bijna 12jaar) en ik woon in Rijnsburg.

Hoe lang ben je al actief als DJ?
–   Ongeveer 6 jaar waarvan 2 jaar echt actief.

Welk genre / welke genres draai je?
–   Futurehouse, Big Room, Hardstyle.

 Je hebt op SKA Oud en Nieuw gestaan, hoe was dat?
–   Echt super gaaf ik heb er echt onwijs veel plezier in gehad, en ik hoop dat ik volgend jaar ook weer uitgenodigd wordt om te draaien en een feestje te bouwen.

Heb je vaker op zo’n groot feest gedraaid?
–   Nee nog nooit op zo’n groot terrein.

 Wat was je vetste optreden tot nu toe?
–   SKA!!!! En daarna volgen de optredens bij Incasa (Leiden) voorprogramma van Ben Liebrand, GoGo (Rijnsburg), Café van Hout (Leiden), feestje van mijn oom in de Peuk(Valkenburg)en op de bruiloft van mijn moeders beste vriendin in Noorwijk op het strand bij TulumTulum deze optredens die eigenlijk allemaal vet vond en een speciaal plekje voor mij hebben.

Hoe ben je in aanraking gekomen met ‘DJ’-en? En hoe heeft zich dat ontwikkeld?
–   Eigenlijk door mijn ouders zij hebben voor mij een dj set gekocht toen ik nog maar 5 jaar oud was zij zagen al aan mij dat ik muzikaal was en kregen het regelmatig te horen vanuit school , mijn vader heeft vroeger ook gedraaid maar dan nog met vinyl. Daarna heb ik lessen gevolgd bij The Rockschool in Oegstgeest bij Paul en Nicky Louwers en nu ruim een jaar volg ik lessen bij DJ School Amsterdam bij Justin Timmers (techno producer/dj).

Bereid je je sets voor? Zo ja, hoe doet je dat?
–   Ligt eraan waarvoor ik moet draaien net als voor het NDJK waar ik aan mee heb gedaan heb ik mij wel voorbereid op wat ik in die 30 minuten ging draaien ik heb mijzelf ook uitgedaagd om zo ook de technische kant te kunnen laten zien en goed over te laten komen en dat was vet cool om te doen.

Hoe kom je aan je muziek? En laat je je hierbij beïnvloeden door de sets van anderen?
–   Ik koop mijn muziek op beatport of iTunes vaak luister ik naar Slam mixmarathon en als ik een gaaf nummer hoor dan shazam ik hem en zoek het meestal met mijn moeder op. Ik kan me laten beïnvloeden door setjes van bekende dj’s en door te luisteren leer je veel.

Maak je eigen producties? Zo ja laat eens horen? Zo niet, zou je het wel willen?
–   Ik ben hard bezig maar moet nog ontzettend veel leren zodra ik een echte dikke productie heb dan zijn jullie de eerste die hem gaan horen.

Aan wie neem jij een voorbeeld als dj/producer? En waarom?
–   Curbi en Martin Garrix, omdat zij zich zelf blijven en ze echt supergave muziek maken en ook jong begonnen zijn.

Perfecte openingsplaat?
–   Martin Garrix met Pizza

Perfecte sluitplaat?
–   Ran-D met Zombie

USB, SD of toch nog een CD? En vinyl?
–   USB en vinyl (ik ben nu aan het oefenen met mijn vader zijn oude vinyl platen oldschool hardcore)

Noem je vijf favoriete platen van dit moment:

Make me Feel van Steff da Campo & Siks (Hexagon)

Blow up van Curbi

Deep down inside van La Fuente

So Far Away van Martin Garrix, David Guetta, Jamie Scott remix Curbi

Pennywise van Angerfist

Wat zijn je ambities voor de toekomst? Wat is je ultieme droom.
–   Mijn droom is nummer 1 DJ/producer te worden van de wereld.  Mijn ambities voor de toekomst zijn mij bezig houden met waar ik nu ook mee bezig ben maar dan met nog meer ervaringen.

Komen er binnenkort optredens aan? Zo ja, waar en wanneer?
–   Op dit moment nog niet, ik draai wel bijna elke vrijdagavond in t’Hok in Rijnsburg en ik hoop dit jaar heel veel mooie optredens te mogen doen want ik geniet daar enorm van.

Waar kunnen we je vinden via social media?
Op facebook www.facebook.com/DJJaimy/
Op Instagram www.instagram.com/dj_jaimy_/

Geschreven door: robin brouwer

Geen commentaar

Laat een antwoord achter