Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

De Likt @ De Schuit: “een uitbarstende vulkaan die nooit stopt”

Verslag door Vink, foto’s door Arie van Duijn (6dunes) aangevuld met wat smartphonevideo’s.

Het was zaterdag, een zouteloze walgelijk saaie zaterdag. Ik had wat sensatie nodig in mijn weekend. Nu was het geval dat het voltallige bestuur van De Schuit mij al maanden aan het ophypen was over het concert dat De Likt zou gaan geven bij de seizoensopening. Toevallig was dat op de zaterdag waarover ik zojuist sprak. Met enige sceptische gedachten besloot ik me toch maar te begeven naar De Schuit.

Het is bijna 21:15 uur, ik sta in de rij en praat met compagnon Leendert over Johan Maasbach en wat nou als hij zou optreden vanavond? Achja, ook een mens als ik heeft zijn obsessies, dat geeft helemaal niets. De deuren gaan open en het eerste wat ik te horen krijg is dat ik hier wel van harte welkom ben. Dit is iets waar ik blij mee ben, eerlijk waar. Bedankt.

Terwijl de mensenstroom binnendruppelt en je de sfeer voelt opkomen als een Citroën uit 1983 ontsnap ik het dreigende gevoel van gezelligheid en besluit een kop koffie te drinken met ‘Ome’ Arno. Arno is sinds jaar en dag führer bij Kattuk.nl. De man heeft altijd een heerlijk bakkie klaarstaan en praatjes tot de volgende ochtend. Prima om de confrontatie te vermijden met het feestgedruis beneden in de zaal. Dat lukt dus prima tot je bakkie op is en de eerste act gaat beginnen. En ja, voorprogramma’s hebben juist publiek nodig want niemand heeft zin om voor niemand te spelen.

ScooterRoy en de Hitmachine opende de avond met hun dansbare electronische indie. Ook al sloeg het in het publiek wat dood heb ik aardig genoten van de heren. Als in, dat ik snapte wat ze bedoelden maar kwam het toch niet erg goed uit de verf. Ik zal dit gooien op een gemeende “wrong place at the right time”. Al zullen sommige zeiken over hoe het klonk, ikzelf heb een superzwak voor het geluid van een synth dus noem me bevooroordeeld. Ik heb iig genoten van de heren hun openingsgig.

Rond 23:00 uur was het aan De Likt om het publiek voor zich te winnen. Nu heeft De Likt dat niet echt nodig want men is al maanden hyped voor deze act uit Rotterdam. Ikzelf waardeerde de muziek altijd wel maar groot fanaat was ik nooit dus vandaar mijn eerdere sceptische houding. De heren hadden al 2x gestaan in een uitverkochte Schuit maar ik had ze enkel de eerste keer in Katwijk gezien en dat was op de editie van Plugpop waar ikzelf toevallig ook speelde. Ze waren toen al erg vermakelijk en gaande maar meestal verliest zo’n act over de jaren zijn/haar charme. Nu maar checken of het echt zo is.

Als ik De Likt moet beschrijven in 1 zin dan zou ik zeggen: “De Likt is een uitbarstende vulkaan die nooit stopt.” Volle energie voor een uur lang en er alles aan doen om je publiek erbij te betrekken. Heb het allemaal voorbij zien komen, van Moshpits tot naar beneden gaan en opspringen op het teken. Vaak is dit super cheesy behalve bij De Likt. Met volle overgave deed ik mee en ik genoot er van. Man, wat had ik dit feestje nodig! Naast de hits ken ik niet veel nummers bij naam, dus mijn excuses als ik muzikale hoogtepunten vergeet te melden. Mijn persoonlijke jam is het einde. Geen enkele plaat kickt lekkerder in dan ‘Rotterdam’ en die dan overgaat in ‘Shag en Halve liters’. Het betekende dan wel het einde van de show maar of je er meer knallend eruit kan gaan, geen idee. Het ging iig helemaal kapot! Even een disclaimer: De Likt is niet zomaar een Hip Hop act met een rapper en een dj maar een liveband met twee heuse Synthwizards, gastoptredens en Jordy de entertainbaas op vocalen. Een goede mix voor een avond zonder saai moment.

Het is blijkbaar een dingetje dat de band een plaat uitreikt aan degene met het meest onschuldige gezicht in de zaal en ja, wie wil er nou geen gratis plaat. De gehele zaal schreeuwde om aandacht maar als de vent die ik ben, won ik hem. Velen zullen je vertellen dat ik niet zo onschuldig ben, maar Rotterdam is een stuk spectaculairder dan Katwijk dus in verhouding klopt het wel.

De Likt, bedankt voor deze muzikale openbaring! Ik ben er de volgende keer gewoon weer bij! Hopelijk wordt dit een jaarlijks terugkerend fenomeen in De Schuit.

Bedankt ook voor het meenemen van vriend Barend, De beste knuffelgevert van Rotterdam!

Nu deze (terechte) hype voorbij is kan ik me gaan richten op het 50 jarig bestaan van De Schuit. Men viert dit op 19 en 20 oktober. 19 oktober is de Katwijkse avond en ik speel daar zelf met mijn nieuwe bandje The Civs. Beter kom je kijken want vernieuwing is goed voor de ziel zei iemand ooit, dus geloof m maar.

Bedankt voor het lezen,

Kusjes Vink <3

 

Geschreven door: admin

Geen commentaar

Laat een antwoord achter