Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Review Peterlees hun nieuwe plaat

Hallo, hier ben ik weer.

Bij gebrek aan beter is mij gevraagd of ik de nieuwe onuitgebrachte plaat van The Peterlees wil reviewen, ook omdat ze op 6 oktober een releaseshow doen voor deze plaat. En omdat mijn leven vaak triester is dan de wissel van Dick Advocaat is, geven we het maar een kans.

Niet dat de muziek van The Peterlees triest is, integendeel zelfs. De heren beuken je hoofd binnen als een monstertruck gevuld met Municipal Waste dwazerijen, klaar om de zoveelste Techno Party aan stront te rijden. Als je de plaat zou hebben zou je kunnen opmerken dat ik grapjes maak met hun titels. Ha-HA-HA! 

Het EPtje is een opvolger van de vorige twee. In de afgelopen jaren zijn de heren er op vooruit gegaan. Van simpele punkrock naar Municipal Waste achte Cross-over/Hardcore/Schreeuwmuziek voor de leek. Na het stoppen van veel leuke bands als oa The Shining en Waking the dead  was het in Nederland wel weer tijd voor een band als deze. Niet dat de rest tegenvalt maar geef eerlijk toe, dit soort bands zijn gewoon nodig.

Hersenloos hard gaan met je kadaver!!

Zelf heb ik het genoegen gehad om een tijdje terug in te vallen bij de lieve jongens. Hun bassist besloot op vakantie te gaan en toen mocht ik het overnemen voor een keertje. En zoals bij elke herrieband doet de muziek zich live beter aan. Het heeft, naast alle elementen van de band, ook een ambiance nodig. Een zwetende, hijgende, stinkende menigte die hard gaat op je harde tonen en je geschreeuw. Nu is het zo dat in Nederland een ware scene begint op te bloeien met allerlei leuke bands als Pressure Pact en Pig Frenzy en The Peterlees past daar met hun nieuwe plaat prima tussen! 

Peterlees-Release-Cornered-Helm-Op-Delusional1-353x500

Achja, je kunt wel een hele lange saaie review schrijven maar de muziek die je voorgeschoteld krijgt is dat ook niet dus waarom zou ik dat dan doen? 

Kortom: Supervette EP die zorgt dat je alles slopen wilt en je hard blijft gaan zolang ie duurt. Replay waarde is ook best een ding. Thuis staat ie al n tijdje op repeat. Hieperdepiep.Goede vooruitgang ook. 

Score: 9/Younes

Kopen/boeken die handel,

Ga naar die releaseshow op 6 oktober, doe ik ook!

Kusjes en eeuwige liefde,

Vink

Written By: ... Vink

No Comments

Leave a Reply