Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jan van der Plas & Friends spelen Les Zazous tijdens 50 jaar De Schuit

Poppodium De Schuit bestaat vijftig jaar. Dat wordt gevierd met optredens van vele bekende groepen. Op vrijdag 19 oktober spelen Jan van der Plas & Friends het repertoire van de Katwijkse groep Les Zazous, die in de jaren tachtig en negentig furore maakte. Special guest die avond is Annemarie Brohm, de zangeres van de hit Wonder Woman van Leaf. Het optreden van Jan van der Plas & Friends begint om 21.00 uur precies.

Jan van der Plas was tussen 1983 de frontman en liedjesschrijver van de Katwijkse rockgroep Les Zazous. Daarmee stond hij vele malen in zalen als Paradiso, de Melkweg, Paard en Tivoli Vredenburg en verzorgde hij het voorprogramma bij onder meer Radiohead. De hoes van hun cd Pop! is te zien in elke platenhoezententoonstelling. Songs als Crying In My Sleep, Chain Gang, This Town en Aphrodisiac klinken nog altijd bekend in de oren. Sinds 2001 maakt Jan samen met zijn vrouw Didi Dubbeldam de succesvolle Minidisco-liedjes van de kinderpop-act DD Company.

Annemarie Brohm maakte naam als frontvrouw van de band Leaf, die hits scoorde met Wonder Woman en New Song. Daarna was ze solo succesvol met o.a. My Man. De laatste jaren is zij dé stem van de Minidisco. 

Voor het vijftigjarig bestaan van De Schuit werd Jan van der Plas gevraagd zijn oude band Les Zazous nog een keer bij elkaar te brengen. Dat bleek geen haalbare kaart: teveel bandleden hebben hun instrument inmiddels aan de wilgen gehangen. Al snel groeide het plan om de liedjes te spelen met muzikanten met wie hij tegenwoordig samenwerkt. Met Annemarie Brohm in de gelederen, ligt het natuurlijk voor de hand om ook haar hits te spelen. Het resultaat: een feest van herkenning met een aantal leuke verrassingen. 

Les Zazous

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter