Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Voel die bass!! Van jong tot oud knalt op het eerste DJ & Producers Cafe in Scum

Verslag en foto’s en DJ-mixen

Afgelopen dinsdagavond was het eindelijk zover; het eerste DJ & Producers Cafe in Katwijk. Scum was er helemaal klaar voor! De mediaruimte was ingericht als studio om elektronische muziek te produceren, in de grote zaal konden jongeren oefenen op een professionele DJ-set en in de barzaal kregen diverse DJ’s de kans om hun skills te showen aan het publiek.

Met meer dan 50 deelnemers van jong tot oud overtrof deze eerste meeting alle verwachtingen. Van jonge DJ’s en producers van een jaar of 12 die met hun ouders kwamen kijken, via gevestigde namen die al jaren op het SKA Oud en Nieuwfeest draaien tot oude rotten in het vak die de beginjaren van House in Scum in de jaren 90 nog hebben meegemaakt. Ze waren er allemaal! Effused, Jaimy Lorenzo, Joey, Mitch-L, Pret, Romano, Moombax, Nick, Chronic Distortion, Marino, Koshkurah, Christo, Quebangerz, Feest DJ Jaap, Beatboxer Sven, Vociferous, Audio Tweaker, teveel om hier op te noemen!

Al gauw knalden de beats uit alle ruimtes in Scum. EDM, hardcore, trap, house, bass, hardstyle, dubstep, noem het maar op. Alle stijlen kwamen aan bod en iedereen had het enorm naar zijn zin. Gaaf om te zien dat de oudere, ervaren DJ’s en producers gelijk aan de slag gingen om hun ‘skills’ over te dragen aan de nieuwe generatie. DJ’s die elkaar hiervoor alleen van naam kenden maakten kennis, wisselden ervaringen uit en gingen helemaal op in hun muziek.

Jongerenwethouder Adger van Helden (CDA) kwam even buurten om sfeer te proeven en zich te laten informeren over de aanpak en ook burgerraadslid VVD en DJ, Bastiaan Zuyderduyn (DJ Sebastos) was van de partij. Want het DJ Cafe is meer dan alleen maar plaatjes draaien. De gemeenschappelijke liefde voor het luisteren, maken en draaien van elektronische muziek zorgt voor ontmoeting, verbinding en geeft jongeren de kans om zich verder te ontwikkelen, zowel op muzikaal als op sociaal vlak.

Gezien het grote succes van de eerste editie voorziet het DJ & Producers Cafe duidelijk in een behoefte voor jongeren en is een eerste stap gezet in het opzetten van een Katwijkse DJ-community waar plek is voor iedereen met een liefde voor elektronische muziek.

Het volgende DJ & Producer Cafe is op dinsdag 18 december vanaf 19:00 uur in Scum en iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het programma wordt later bekendgemaakt.

Wil jij op de hoogte gehouden worden?
Stuur dan een mailtje met je naam, leeftijd en 06-nummer naar arno@kattuk.nl

Organisatie en info
Het DJ & Producers Café wordt georganiseerd vanuit het jongerenwerk van Welzijnskwartier in samenwerking met Scum, The Art Squad (cultuur Welzijnskwartier) en jongerenwebsite Kattuk.NL (Kattuk.FM).

Meer informatie is te vinden op www.kattuk.nl en op Facebook Jongerenwerk Welzijnskwartier.

Kattuk.FM
De komende weken komen diverse DJ’s een live-mix maken voor Kattuk.FM, het on-demand radioprogramma van Kattuk.nl.

Wil jij ook een keer live komen draaien?
Stuur dan een mailtje naar arno@kattuk.nl!

Luister hieronder naar korte mixen door: Jaimy Lorenzo, DJ Romano en DJ Mitch-L. Gevolgd door een introductie door Roy (DJ Estaloca) en daarna stonden producers Effused voor het eerst achter de decks. De foto’s vind je onderaan het bericht.

 

Geschreven door: Arno

Geen commentaar

Laat een antwoord achter