Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Meer muziek in de klas in Katwijk!

Het gaat goed met het muziekonderwijs op de basisscholen in Katwijk. Op alle scholen worden er in elke groep muzieklessen gegeven door muziekschool Katwijk. Ook de leerkrachten van de scholen zelf geven muzieklessen. Muziek draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Om dit verder te ondersteunen, gaan de gemeente Katwijk en de muziekschool Katwijk samenwerken met stichting “Méér Muziek in de Klas”.

Woensdag 20 februari werd in aanwezigheid van Koningin Máxima op feestelijke wijze het stokje van de provincie Zeeland overgedragen aan wethouder Knape.

Wethouder Knape: “Uit de uitgebreide evaluatie die de muziekschool onlangs heeft uitgevoerd, blijkt dat de scholen zeer positief zijn over de muzieklessen. Sterker nog: de meeste scholen zouden graag meer met muziek willen doen! Dat komt goed uit, want er liggen mooie kansen om aan die wens tegemoet te kunnen komen. Samen met de scholen en de muziekschool zet ik me hier graag voor in.” Steeds meer gemeentes zijn serieus aan de slag met de versterking van het muziekonderwijs op school. Stichting “Méér Muziek in de Klas” gaat daarbij helpen. Deze stichting is door het ministerie in het leven geroepen om scholen, gemeentes en provincies te helpen bij het realiseren van hun ambitie: structureel muziekonderwijs voor ieder kind. Zij worden daarbij gesteund door de ere-voorzitter van “Méér Muziek in de Klas”, Koningin Máxima, en ambassadeurs als Joop van den Ende.

Dit bleek onder andere tijdens een feestelijk evenement van “Méér Muziek in de Klas” op woensdag 20 februari in Vlissingen. Wethouder Knape kreeg daar het stokje van de provincie Zeeland overgedragen, in aanwezigheid van Koningin Máxima. Een mooie aanmoediging om het muziekonderwijs in Katwijk een stap verder te brengen! Na afloop van het evenement hebben wethouder Knape en de directeur van muziekschool Katwijk, Natan Heikens, met verschillende vertegenwoordigers uit het land gesproken over de ontwikkelingen op het gebied van muziekonderwijs op de scholen.

Meer_muziek_1

Aan tafel met Koningin Máxima om te praten over “Meer muziek in de klas”

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter