Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Jaimy Lorenzo over Kunstbende: “Ik doe niet mee om te winnen, maar om te leren.”

Interview door Larissa en DJ-Mix

De Rijnsburgse DJ Jaimy Lorenzo (12 jaar) heeft meegedaan aan de Kunstbende. De Kunstbende is een wedstrijd waar getalenteerde jongeren aan mee kunnen doen in allerlei verschillende categorieën. Helaas is hij niet door de voorrondes heen gekomen, erg jammer natuurlijk, maar het ging Jaimy niet om de winst: “Ik doe niet mee om te winnen, maar om te leren.”

Hieronder een kort interview gevolgd door een DJ-mix:

1. Wat is de Kunstbende?
De Kunstbende is een wedstrijd voor jongeren. Je krijgt eerst leuke workshops, waar je tips krijgt en allerlei dingen leert. Daarna doe je mee aan de voorrondes. Dan moet je een kwartier lang draaien voor publiek en de jury, en daarna moet je heeeel lang wachten op de uitslag.

2. Hoe kwam je er bij om mee te doen?
De Kunstbende is een best bekende wedstrijd. Ik ben vorig jaar ook gevraagd door mijn DJ school om mee te doen, maar toen was ik nog te jong om mee te doe. Dus ik dacht nu ik ga er aan mee doen.

3. Hoe heb je je voorbereid?
Ik heb me voorbereid door heel veel muziek te luisteren en te kijken wat ik gaaf vind. Ik heb ook veel gedraaid, en ik ben bij mijn DJ school geweest om te oefenen.

4. Was je zenuwachtig?
Ik was op zich niet zo heel zenuwachtig, want ik vind het gewoon leuk om te draaien. Ik kreeg het publiek ook goed mee, dus dat was fijn. Op het eind toen de uitslag kwam werd ik wel wat zenuwachtig.

5. Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je niet door was?
Ik vond het wel jammer, maar niet zo heel bijzonder. Er gingen er van de 20 jongeren maar 3 door. Dus ik had het wel een beetje verwacht.

6. Zou je nog een keer meedoen aan de Kunstbende?
Ik denk dat ik nog wel een keer mee zou doen. Ligt er een beetje aan of dat uitkomt. Ik vind het leren ervan het leukst. Ik hoef niet te winnen, maar als je wint mag je wel op kamp en krijg je nog meer workshops, dat lijkt me wel leuk.

7. Zou je het andere jongeren aanraden om mee te doen en heb je tips voor hun?
Ja, ik zou het anderen zeker aanraden, maar je moet wel op een bepaald niveau zitten, want er zijn veel goede kandidaten. Een tip die ik voor ze heb is: kijk naar je concurrentie. Als de concurrentie beter is dan jou, kijk dan naar hoe hun draaien, en welke trucjes zij gebruiken. Daar kan je dan van leren en ook mee oefenen. En een andere tip: heel veel lol hebben!

@ Jaimy Lorenzo: Bedankt voor het interview en heel veel succes met je verdere carrière!!

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en ben jij ook keigoed in iets en zou je graag een keer meedoen?
Kijk dan voor meer informatie op: KUNSTBENDE

Hieronder de mix van Kunstbende van 15 minuten. Daar weer onder de nieuwste mix vandaag 21 maart opgenomen bij KattukFM

 

 

 

 

Geschreven door: Larissa

Geen commentaar

Laat een antwoord achter