Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Punk is niet dood. Je bent het vergeten, sukkel!

Review door Vink van het optreden van Charlie & the Lesbians + Price @ De Schuit

Ongeveer een week terug besloot ik mijzelf, met gratie van de kale Führer, naar JVC De Schuit te begeven. Want de bands Price en Charlie & the lesbians zouden hun muziek ten gehore brengen aan de mensenmassa die het besluit nam om te komen kijken. 

Price is een garage band met hier en daar invloeden van psychedelic en krautrock gevormd uit andere bands. Welke weet ik niet precies maar 1 van hun gitaristen zit ook in Price Arie van DuijnCanshaker Pi. Wat tevens ook een leuke band is. De band speelde een leuke set van ongeveer 30 minuten. Al voelde dit als meer maar daarmee niet naar. Het had de perfecte afwisselingen van hard naar zacht naar hard naar clusterfuck. Houd ik wel van. Tevens duiken dit soort bands uit de grond als paddenstoelen. Dan kun je zeggen dat het kut is dat ze allemaal hetzelfde doen maar waarom zeiken als je ook kunt genieten. Wie goed luistert hoort duidelijk verschil. Daarom, niet miepen. Price, bedankt.

Punk leeft en wie dat niet in de gaten heeft, is een wegkijkende hond. Steeds komen er nieuwe bandjes aan het licht en hier en daar kleine DIY festivals. In deze nieuwe lichting bevindt zich ook Charlie & the lesbians. Deze band speelt al een aardig tijdje menig podium plat. U kunt dit lezen op andere websites. Op deze zaterdagavond speelden zij de demonen uit de grond. De band is confronterend, overtuigend en laat niks heel van de toko waar ze spelen. Ik was al hyped maar na hun eerste tonen was ik verkocht. Ik had de band nooit gezien en nu hoop ik ze elke week te kunnen te zien.

De muziek van de band is intens, direct en hard. Zoals ik al zei, de intentie is slopen en dat zal gebeuren. Van het dode staren van Charlie, schreeuwend over hoe kut de aarde is. Tot het harde bas geluid van de bassiste. Alles dendert en rammelt maar het verveelt voor geen moment. Als u net als ik een gelijkgestemde bent, snapt u het nog meer. CharlieTekstueel gezien liggen CATL en mijn band (The Civs) niet ver bij elkaar vandaan. Eigenlijk draait de punk van tegenwoordig vaak over hoe kut we alles vinden. Ik als oudgediende mag we zeggen. Wat dat ook betekent. De boodschap is, haak aan of blijf blind voor verandering.

Ik zou nu een lijstje van favorieten kunnen opnoemen maar zoek de band op Spotify of koop hun merch. Het is het allemaal waard. Eerlijk waar.
Shoutout naar De Schuit voor het brengen van al het nieuwe naar ons prille Katwijk. De revolutie start zich niet zomaar!

Even een tl;dr:

PUNK LEEFT EN WIE DIT ONTKENT IS EEN WEGKIJKENDE HOND!

kusjes <3
Vink

De foto’s zijn gemaakt door Arie van Duijn, 6dunes

Klik HIER voor alle foto’s van Price en HIER voor de foto’s van Charlie and the Lesbians op de Facebook van Arie van Duijn.

Geschreven door: ... Vink

Geen commentaar

Laat een antwoord achter