Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

CKV Muziekproject: DJ workshop leerlingen Limes @ Stappers

Kattuk.nl en jongerenwerk Welzijnskwartier hebben dit jaar voor het eerst meegedaan met het CKV Muziekproject van Welzijnskwartier Cultuur op scholen voor het Voortgezet Onderwijs.

Voordat leerlingen van het Limes ze naar The Box gingen om een track op te nemen hebben ze eerst een ochtend workshops gevolgd op school en in tienercentrum Stappers. Het programma in Stappers werd verzorgd door Kattuk.nl en het jongerenwerk. Na een korte kennismaking en een quiz konden de leerlingen gelijk aan de slag achter de DJ-set. Onder leiding van DJ Estaloca leerden ze de beginselen van het DJ-en met onder andere tempo en beatmatchen. Stagiaire Larissa van Kattuk.nl was aanwezig om onderzoek te doen naar de muziekbeleving van de jongeren met enquêtes en interviews. Gedurende het muziekproject hebben ruim 150 leerlingen van vier scholen de enquête ingevuld en zijn er 30 interviews afgenomen. De resultaten van het onderzoek worden volgende week gepubliceerd op Kattuk.nl en worden ook gebruikt voor het verder afronden en invullen van ons nieuwe muziekplatform (en website) Kattuk.FM.

Over het muziekproject
Het muziekproject is ontwikkeld en uitgevoerd door Welzijnskwartier in samenwerking met Muziekschool Katwijk en het lokale culturele veld. Kattuk.nl en het jongerenwerk van Welzijnskwartier doen vanaf dit jaar ook mee, Zij verzorgen o.a. de DJ en muziekproductie workshops. Het muziekproject komt voort uit het project combinatiefuncties van de gemeente Katwijk en heeft o.a. als doel het bevorderen van actieve cultuurparticipatie en samenwerking met lokale culturele instellingen. Het muziekproject is speciaal zo ontwikkeld dat het overdrachtelijk is voor het gehele Voortgezet Onderwijs.

Bekijk een selectie van de foto’s hieronder:

Geschreven door: Arno

Geen commentaar

Laat een antwoord achter