Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

VIDEO: Masterclass House producers-duo G-Candy @ Scum

Een leerzame sessie afgelopen dinsdagavond bij het DJ & Producers Café in Scum. Het house producers-duo G-Candy legde in een masterclass van ruim een uur uit hoe ze hun muziek produceren in FruityLoops, welke technieken ze daarbij gebruiken, hoe ze beginnen aan een nieuwe track en hoe je een superdikke drop bouwt.

In sneltreinvaart namen ze de deelnemers mee in hun eigen producersuniversum en bouwden ze vanuit niks een dikke, bouncy housetrack met een monsterlijke drop. GcandyOndertussen kwamen alle technieken, geluiden, effecten en filters voorbij. Met daarbij veel aandacht voor belangrijke zaken als soundlevelling, EQ-en het geven van ruimte aan de diverse geluiden door bijvoorbeeld de hoge of lage tonen van een specifiek geluid weg te filteren. Kortom een masterclass met veel aandacht voor de techniek achter het produceren van muziek waar de deelnemers weer hun voordeel mee kunnen doen bij het maken van hun eigen producties.

Belangrijkste tips van G-Candy voor beginnende producers: maak lol en heb plezier in het producen van muziek. Probeer dingen uit en wees niet bang om fouten te maken, daar komen vaak de gaafste geluiden uit voort en probeer ‘eigen’ geinige geluidjes te verwerken in je tracks zodat ze voor het publiek herkenbaar worden als jouw track.

Bekijk de volledige masterclass hieronder…

Check ook hun Soundcloud daar weer onder voor een overzicht van hun tracks

Geschreven door: Redactie

Geen commentaar

Laat een antwoord achter