Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

16 november: Festival on Stage @ DVS Clubgebouw

Met: Angela Star, Koest!, Los Electros, Sohietikietikhietars, Re-tuned en Popkoor Prestige

Katwijk maakt op zaterdag 16 november kennis met een nieuw evenement. Het Festival on Stage is een indoor festival boordevol verschillende stijlen muziek. Gastheer is DVS ons Stage, het derde orkest van DVS ter gelegenheid van hun 10 jarig bestaan.  Locatie: Clubgebouw DVS, Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. Deelnemers naast DVS on Stage: Angela Star, Koest!, Los Electros, Sohietikietikhietars, Re-tuned en Popkoor Prestige. Kaarten in de voorverkoop: € 12,50 via de webshop van DVS.

De voorbereidingen voor het Festival zijn in volle gang. Jan van Duijn, voorzitter van de projectgroep Festival On Stage, is met zijn team verantwoordelijk voor een goed verloop van het evenement. Natuurlijk een drukke tijd maar hij vertelt vol vuur over wat het Katwijkse publiek kan verwachten.

‘’In de afgelopen vijf jaren organiseerden wij steeds een Big Party Plus. Een avond vol muziek met een enkele gast. Omdat het orkest dit jaar van naam veranderde en precies 10 jaar bestaat wilden wij het veel grootser aanpakken. Zo is het idee ontstaan om het clubgebouw van DVS om te bouwen tot een heuse indoor festivallocatie met allerlei soorten muziek in de verschillende ruimten van het gebouw. We hebben de bekende Katwijkse muziekorganisator Jan van der Spek gevraagd om zich aan te sluiten bij onze projectgroep. Hij heeft ons geholpen met de keuze van zangers en de bands waardoor wij nu geweldig gevarieerd aanbod hebben voor alle Katwijkse muziekliefhebbers”.

Unieke locatie
Natuurlijk moet er veel geregeld worden om het publiek te kunnen laten genieten. Van Duijn:  “De grote zaal wordt omgebouwd tot een theater, hier zal DVS on Stage samen met het grote popkoor, artiesten en strijkers spelen. De bar van het clubhuis wordt voorzien van een podium waar Los Electros en Sohietiknietikhietars bekende en gezellige hits spelen en elders in het gebouw wordt een sfeervolle loungesetting gecreëerd voor kleinere nummers van Koest! en Re-tuned”.

De deelnemers aan het festival hebben al uitgebreid met elkaar gerepeteerd. “Tijdens de repetities spat het plezier er van af. Het wordt een festival waar we trots op zullen zijn. De bands spelen regelmatig voor volle zalen in Katwijk en ver daarbuiten. De enige voorwaarden voor het publiek zijn: toegang voor 18+ en je bent welkom als je in bent voor een gezellige muzikale avond in het verrassend mooie DVS-gebouw!”

Jubilaris
Het jarige DVS on Stage bestaat voor een groot deel uit leden die voorheen deel uitmaakten van de bekende Marchingband van DVS. Maar ook mannen en vrouwen die vanuit andere muzikale richtingen bij DVS terecht zijn gekomen. Van Duijn: “Het festival is dan ook ideaal voor oud-muzikanten van DVS om elkaar weer eens te ontmoeten! Er zijn in de afgelopen jaren flinke muzikale stappen gemaakt. Maar het hoofddoel blijft gezelligheid en zo’n 15 leuke optredens per jaar verzorgen. Er is nog ruimte voor trompettisten, trombones en euphoniums, zelfs nog voor een drummer. Wie weet komt van het één het ander”.

DVS on Stage is dan ook hard aan het repeteren voor dit speciale project. Een aantal grootse nummers worden gebracht. “De opening wordt al spectaculair met Another Brick in the Wall. Vervolgens komt er van alles langs, van Hazes tot Beegees en veel swing. Alles wordt opgebouwd richting een hoogtepunt waarin alle registers opengaan met hulp van de artiesten: The Bohemian Rhapsody”.

Beperkte capaciteit
Hoewel het fraaie clubgebouw van DVS een flinke bezoekersstroom goed aan kan is er een grens aan het aantal gasten. Wees daarom op tijd met het bestellen van kaarten. Zolang de voorraad strekt zijn de kaarten te bestellen via de webshop van DVS: www.dvskatwijk.nl

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter