Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Lokale ‘herrie’ bands geven Scum weer kleur op de wangetjes

Review met foto’s en video’s

BAM!! Was dat ff gaaf afgelopen zaterdagavond. Eindelijk weer eens een avondje ouderwets Katwijkse Punk/Metal/Hardrock/Hardcore en overige ‘Herrie’ bands luisteren in voormalig Hardrockcentrum Scum. En zo dachten er meer over! Met ruim 100 bezoekers was het vanaf de eerste noten raak. Bier door de lucht en gelijk de mosh-pit in, iedereen had er duidelijk zin in.

De bands nog het meest. Op het menu Insanity Presents met debuutoptredens van Rauzör (met Vink op bas) en Hellfront. Metalcoresensatie Delusional in nieuwe bezetting en Warhertz.

De spits werd afgebeten door Rauzör met een knaller van een debuutoptreden. Waar ze nog vrij traditioneel begonnen met Motorhead-achtige eigen nummers, schoof de muziek gaandeweg het optreden steeds verder op richting Amerikaanse 90-ies Indie (denk Pixies, Sonic Youth, Jane’s Addiction). Goeie zaak!
Rauzör is naar eigen zeggen een vierkoppig collectief dat raast, ragt, stampt, beukt en scheurt maar achteraf nog wel een kusje geeft en daar zit geen woord Spaans bij..

Daarna ‘Grunge&Roll’ band Warhertz op het podium. Een drie-mansformatie opgericht door drummer Luuk de Haar (TxFxEx, Hellfront) en gitarist/zanger Yvo van der Laan, aangevuld met bassist Willem Kuijt (The Expired Faces) . Zij speelden een set van eigen nummers aangevuld met wat covers met inderdaad Grunge-achtige rock met hier en daar uitstapjes naar Punk. Vooral zanger/gitarist Yvo maakte indruk en legt een duidelijke claim op de titel ‘Cobain van Katwijk’.  Een eer die hij overigens met Leo van The Negative Creeps zal moeten delen, btw.

Over Delusional is al veel gezegd en geschreven en ook deze avond flikten ze het weer. Een vijfkoppig monster dat met snoeiharde Metalcore elke zaal omver blaast. Ook in de nieuwe bezetting spatte de energie er gelijk vanaf. Gaaf ook dat ex-zanger Jair een nummer mee kwam zingen. Zoals verwacht een dijk van een optreden. Maar. Het kan nog wel wat beter op elkaar ingespeeld om zich weer echt te kunnen meten met de groten uit de Metalcore scene.

Aan Hellfront de eer om de avond af te sluiten. Deze Grindcore, Death/Black/Thrash Metalband van de beheerders van Scum, Benno en Gerard, met Luuk op drums bestaat al 11 jaar, maar van optredens was het nooit eerder gekomen. Jammer eigenlijk, want absoluut een waardige afsluiter voor een ouderwets avondje Scum. Het geluid van Hellfront doet denken aan de typische jaren 90 deathmetalbands die Scum in het verleden regelmatig boekte, maar dan net ff anders. Een harde, ruige, brute,  ‘in your face’  geluidsmuur, met stiekem altijd ergens heel goed verstopt een bijna ‘subtiele’ (het blijft wel deathmetal, red.) funky groove waar je lekker in kan hangen.

Als toegift speelden ze Raining Blood van Slayer.  Symbolischer dan dit gaat het niet worden.  Een cover van Slayer op dezelfde avond dat Slayer het touren definitief vaarwel zegt. In Scum. De tent waar Slayer een kleine 25 jaar geleden zelf nog op het podium stond.

En zo is de cirkel weer rond. Slayer is definitief dood. Maar Metal in Katwijk leeft nog steeds. Scum ademt gelukkig nog. Een friszure walm van snoeiharde Metal.

Door: Offiettan

Hierna video’s van de optredens en daar weer na foto’s gemaakt door Wesley (die met Kattuk.nl rechtsonderin) en foto’s van Hellfront met dank aan Stephan van Studio Stache Meer foto’s van Hellfront door Stephan HIER

Later ws. nog wel meer foto’s en video. Er liepen er genoeg rond met een camera. Stuur maar in die handel via wetransfer –  info@kattuk.nl

 

 

Written By: Of Ie Tan

No Comments

Leave a Reply