Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Oud-Junior van 1980-2020? DVS is op zoek naar jou!!

Tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie 2020 in het clubgebouw van DVS werd de aftrap verricht van het jubileumjaar 40 jaar DVS Junioren. Na de traditionele nieuwjaarsspeech en het huldigen van de jubilarissen mocht Edwin Durieux, voorzitter van de werkgroep Jeugd het jaar openen met de onthulling van het jubileumlogo en het veelbelovende programma vol activiteiten om het jubileum te vieren. Speciaal ook voor alle Katwijkers die ooit lid waren van de Junioren van DVS.

Nieuwjaarsspeech
In de Nieuwjaarsspeech ging voorzitter Arie van Duijn in op de vraag of DVS klaar is voor de jaren ’20. Zijn conclusie was helder: het recordaantal optredens in het jaar 2019 en de bomvolle agenda van 2020 laten zien dat publieke en organisatoren van evenementen nog altijd de orkesten van DVS zeer waarderen. Ook het aantal fans via social media groeit nog steeds met ruim 25% per jaar en de muziek van DVS op Spotify is in het eerste jaar al bijna 90.000 keer beluisterd. De toekomst ziet er dan ook goed uit voor de Marchingband, de Junioren en DVS on Stage.

De Junioren van DVS tellen inmiddels zo’n 85 leden, verdeeld over het jeugdorkest, het leerlingenorkest en de leerlingen Algemene Muzikale Vorming. Van Duijn: “De grootste uitdaging van de komende jaren is dan ook om alle jongens van een professionele muziekleraar, een instrument en een uniform te voorzien. Een uitdaging die wij moeten aangaan als vereniging en noodzakelijke sponsors. En hopelijk nog steeds een subsidie van de Gemeente Katwijk!”.

Jubilarissen
Na de speech werden traditiegetrouw alle jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Dit jaar waren er onderscheidingen voor Joas Schuitemaker en Gijsbert van der Marel (12 ½ jaar), Arjen Ouwehand, Jaap de Jong, Kees Haasnoot en Kees Kuyt (25 jaar) en Dirk Ouwehand en Jaap Varkevisser (40 jaar).

40 jaar Junioren
Daarna presenteerde Edwin Durieux het feestprogramma voor het 40 jarig jubileum van de Junioren van DVS in 2020. In de speech noemde voorzitter Arie van Duijn de Junioren al de levensader van de vereniging. Terecht, want in de afgelopen 40 jaar hebben vele Junioren de overstap gemaakt naar de Marchingband waardoor deze steeds op het allerhoogste niveau in Nederland kan blijven functioneren.

En dat moet gevierd worden! Met de Junioren van nu, maar ook met de Junioren van vroeger! Daarom start er een zoektocht naar iedereen die ooit bij DVS Junioren heeft gespeeld.  De festiviteiten gaan plaatsvinden na de zomervakantie van 2020. Er komt een grootse Jubileumtaptoe met deelname van de beste jeugdkorpsen van het land en natuurlijk ook de Marchingband en DVS on Stage, waar inmiddels vele ex-Junioren hun plaats hebben gevonden.

Daarnaast wordt er een grote reünie georganiseerd voor alle oud-Junioren. Hoog tijd om de oude vriendschappen weer eens aan te halen en herinneringen te delen. De reünie wordt vergezeld van een prachtige expositie van beeld en geluid, voorwerpen en nog veel meer. En DVS gaat zich buigen over de vraag of het mogelijk is om vanuit alle oud-Junioren een groot Junioren-reünieorkest te vormen? Voor iedereen toegankelijk, ook al hebben zij al jaren niet meer gespeeld!

Een oproep aan iedereen om zich aan te melden. Allereerst voor de maandelijkse nieuwsbrief 40 jaar Junioren DVS, vol verhalen over vroeger, historische foto’s en actuele informatie over de evenementen tijdens 40 jaar Junioren DVS. Dit kan via het speciale mailadres:  40jaarjunioren@dvskatwijk.nl.  Ook foto’s, films en andere voorwerpen uit de geschiedenis van DVS Junioren zijn van harte welkom.

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter