Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Ontmoet schrijfster Eva Vriend online met de bibliotheek

Op donderdag 25 juni van 19.30 tot 20.30 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk in het kader van Ontmoet Schrijvers Online schrijfster Eva Vriend voor een online ontmoeting. Zij schreef het boek ‘Eens ging de zee hier tekeer’ waarin zij de pijn van de polder bloot legt. Bibliotheekmedewerker én presentatrice Carolien van Egmond gaat met haar in gesprek over het veranderende landschap, het vissersbloed dat kruipt waar het niet gaan kan, over tegenslag en veerkracht. Je kunt schrijfster Eva Vriend via dit gratis webinar ontmoeten en vragen stellen.

Eva Vriend over vissersfamilies
Vriend is schrijver, journalist en historica. Eerder schreef ze ‘Het nieuwe land’ over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, waarvoor ze de Brusseprijs en de Libris Geschiedenis Prijs won. Sinds 2016 werkt ze samen met het Zuiderzeemuseum aan het interactieve project ‘Mijn Zuiderzee’.
In haar boek ‘Eens ging de zee hier tekeer’ beschrijft zij de levens van vier vissersfamilies rondom om de Zuiderzee. Urenlang sprak ze met vissers op Urk, Volendam, Spakenburg, Harderwijk en Elburg. Als boerendochter uit de Noordoostpolder won ze hun vertrouwen en dat leverde prachtige verhalen op.

Aanmelden webinar
Heb je belangstelling, dan kun je deelnemen aan deze online ontmoeting op 25 juni met Eva Vriend. De aanmeldlink staat op de website van Bibliotheek Katwijk: https://www.bibliotheekkatwijk.nl/actueel/ontmoet-schrijvers-online.html

Het eerste half uur voert Carolien van Egmond een gesprek met schrijfster Eva Vriend. Daarna kunnen de deelnemers hun eigen vragen stellen via de chatfunctie. Deelname is gratis, maar je moet je vooraf aanmelden. Je ontvangt dan een e-mail met de link naar het gratis webinar.

Ontmoet Schrijvers Online
Ontmoet Schrijvers Online is een wekelijkse serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken en Probiblio. De serie vindt van 21 mei tot 2 juli iedere donderdag plaats tussen 19.30 en 20.30 uur. In totaal zijn 7 schrijvers te gast in de online webinars. Na Eva Vriend met Bibliotheek Katwijk op 25 juni is op 2 juli de laatste schrijver aan de beurt: Esther Gerritsen met Bibliotheek Aan den IJssel.

 

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter