Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Steeds meer ruimte voor DVS in Corona-tijd

Heel Nederland merkt deze weken al iets van de versoepelingen van de beperkende maatregelen in de Corona-tijd. Ook DVS krijgt steeds meer ruimte van de autoriteiten. Gelukkig voor deze Katwijkse muziekvereniging die door de Corona-crisis alle optredens zag wegvallen en zo geconfronteerd wordt met een schadepost van vele tienduizenden euro’s. DVS is dan ook gestart met de grootste financiële actie in haar geschiedenis.

DVS heeft dagelijks contact met de Gemeente Katwijk die op haar beurt alle beslissingen afstemt met de Veiligheidsregio Hollands Midden en het RIVM. Voorzitter Arie van Duijn: “Als bestuur van DVS zijn we verantwoordelijk voor het naleven van alle regels die ons worden opgelegd. We doen daarom niets zonder goedkeuring van de Gemeente Katwijk met wie we gelukkig een buitengewoon goed contact hebben. Wel zijn we natuurlijk permanent aan het nadenken hoe we de nieuwste regels van het RIVM kunnen uitleggen en steeds wat meer van onze activiteiten kunnen gaan opstarten”.

Als eerste mochten de Junioren hun repetities weer oppakken. Alleen buiten en op anderhalve meter afstand. Inmiddels mag er al meer. Van Duijn: “De Junioren hoeven nu niet meer de anderhalve meter afstand in acht te houden. In de afgelopen dagen werd bekend dat nu ook de Marchingband en DVS on Stage buiten mogen repeteren met maximaal 30 personen en met de anderhalve meter afstand. Binnen mogen we nu de één-op-één lessen weer opstarten. Op de overige versoepelingen moeten we nog even wachten”.

Goede berichten natuurlijk maar ze staan in schril contrast met de financiële situatie van de club. Penningmeester Jan Kroon kan er kort over zijn. “Al onze optredens in 2020 zijn afgezegd, de inkomsten uit ons verenigingsgebouw zijn volledig opgedroogd. De vaste lasten lopen door en daarom worden we geconfronteerd met enkele tienduizenden euro’s schade. Het lopende seizoen is verloren en om klaar te zijn voor het volgende seizoen zullen we een groot aantal financiële acties moeten organiseren.”

Voorzitter Van Duijn wil geen concessies doen aan de producten en de opleidingen van DVS. “Met het geld dat we dit jaar zouden verdienen wordt het opleidingsplan van bijna 100 kinderen betaald en zouden we volgend jaar met alle orkesten een gloednieuwe show presenteren met fantastische muziek. We willen onze positie aan de top van de Nederlandse muziekwereld niet verliezen. We gaan vechten voor onze toekomst. We passen ons verenigingsgebouw aan op de 1,5 meter-maatschappij. We organiseren weer festivals zodra het kan. Voor onszelf, voor de Gemeente Katwijk en al onze fans’’.

Daarom heeft het bestuur een startschot gegeven aan de grootste financiële actie uit de historie van DVS. De Corona Crowdfundactie. Penningmeester Kroon: “We gaan de krachten bundelen van onze leden, familie, vrienden, supporters, sponsors en het bedrijfsleven. Normaal doen we alles liefst op eigen kracht maar nu vragen wij de hulp in van iedereen die ons wil helpen. De impact van deze crisis is te groot. Wij gaan keihard werken om volgend jaar weer op ons topniveau te zijn, onze fans gaan het mogelijk maken”.

Van Duijn is ervan overtuigd dat de acties gaan slagen. “De mensen vragen ons dagelijks hoe ze kunnen helpen de crisis door te komen. De Crowdfundactie is hiervoor een perfect instrument. Op de website www.dvskatwijk.nl kan iedereen lezen hoe je kunt bijdragen als je dat wilt. Iedere bijdrage, groot of klein, is van harte welkom en zorgt ervoor dat DVS sterker dan ooit uit deze crisis zal komen!”

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter