Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

DVS on Stage maakt nieuwe plannen bekend

Nadat de Corona-maatregelen werden versoepeld zijn ook de muzikanten van DVS on Stage weer volop aan de slag gegaan. Het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51 werd aangepast volgens de richtlijnen van de RIVM en na een paar maanden stilte klonk er weer de muziek. In de tussentijd zijn nieuwe plannen gesmeed en is het een ideaal moment voor muzikanten om zich aan te sluiten bij het orkest.

DVS on Stage is een groep van maximaal 40 enthousiaste mannen en vrouwen die wekelijks repeteren in het verenigingsgebouw van de Chr. Muziekvereniging “Door Vriendschap Sterk” in Katwijk. Het orkest heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround orkest met een geheel eigen stijl en identiteit. Het orkest kenmerkt zich door enthousiasme en ambitie en beheerst een breed repertoire dat bestaat uit een mengeling van pop-, jazz-, musical- en eigentijdse muziek. De bezetting bestaat uit een koper-, hout- en slagwerksectie.

Binnen DVS is Jan van Duijn als bestuurslid verantwoordelijk voor DVS on Stage. Hij is blij dat na de versoepeling van de Corona-maatregelen het orkest weer is opgestart: “Natuurlijk staat de gezondheid van onze samenleving op de eerste plaats en waren het zeer noodzakelijke maatregelen. Maar hoe langer het duurde merkten we hoe fijn het is om met elkaar muziek te maken en hoe zeer we het misten! Gelukkig hebben we bij DVS het gebouw kunnen aanpassen aan de nieuwe richtlijnen van het RIVM en heeft de Gemeente Katwijk onze Corona-protocollen goedgekeurd. Met behulp van deze protocollen hebben we al een aantal mooie repetities achter de rug.”

Door de Corona-crisis werden ook alle evenementen en optredens voor onbepaalde tijd afgelast. Ondanks deze forse tegenslag heeft DVS on Stage deze periode gebruikt om nieuwe plannen te ontwikkelen voor de toekomst. Vanaf het komende jaar hoopt het orkest maar liefst drie mooie vaste evenementen op de agenda te krijgen.

Van Duijn licht het toe: “De drie projecten worden georganiseerd in het clubgebouw. Het eerste evenement is gloednieuw. In het voorjaar van 2021 is er een Sing-a-long voor senioren waar we in twee optredens ruim 400 oudere personen laten genieten van leuke meezingers, onder het genot van een hapje en een drankje. Het tweede project medio juni is ons bekende evenement: De Kattukse Maestro. Tijdens dit project vervullen prominente Katwijkers de rol als dirigent van DVS on Stage met als einddoel het veroveren van de titel van ‘Kattukse Maestro’.  Het derde project volgt in november. Het is het Festival on Stage dat afgelopen jaar voor het eerst werd georganiseerd met direct een uitverkocht huis. Tijdens dit optreden wordt DVS on Stage aangevuld met een professioneel zangkoor, diverse gastmuzikanten, een strijkersensemble, zangers en zangeressen. Het festival is een afwisseling tussen twee optredens van DVS on Stage en optredens van 4 lokale popbands die in een feest setting en in een lounge setting in het verenigingsgebouw het dak eraf spelen. Vanaf 2021 willen we dit uitbreiden tot twee avonden voor ruim 600 aanwezige personen.

Nieuwe muzikanten welkom
Naast deze projecten heeft het orkest ook diverse lokale optredens in de regio. Het aantal optredens ligt jaarlijks tussen de 12 en 15 stuks. De vaste repetitieavond is woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur. Voor zowel de projecten als de overige optredens kan DVS on Stage weer nieuwe muzikanten gebruiken. Van Duijn:  “We weten zeker dat wij gemotiveerde muzikanten een leuke uitdaging kunnen geven! Iedereen mag proberen of DVS on Stage wat hem of haar is. Speciaal hiervoor bieden we aantal gratis proefrepetities aan. Voor aanmeldingen en voor nadere informatie kunnen geïnteresseerde muzikanten een mailtje sturen naar dvsonstage@dvskatwijk.nl”.

 

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter