Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Familiefestival Moods in the Woods: muziek-, cultuur- en natuurbeleving

Start vandaag (zaterdag) 14 uur. Coronaproof festival met livestream op Kattuk.fm

In het Burgmeester De Ridderpark, achter de Muziekschool aan de Zeeweg, wordt komende zaterdag (19 september) van 14.00 tot 20.00 uur het gezellige muziek-, cultuur en natuurfestival ‘Moods in the Woods’ gehouden.

De organisatie is in handen van de Muziekschool Katwijk in samenwerking met Bibliotheek Katwijk, stichting Kattekse CultUren, Natuurcentrum Katwijk, Natuurbeleving en Kattuk.nl. Die hebben de handen ineen geslagen en een leuk coronaproof programma gemaakt. Er is voor alle leeftijden iets moois te beleven.

Muziekschooldocent Lilian van der Peet heeft een mooie plek, waar de activiteiten voor de kleuters en peuters zijn. Zoals een baby/peuterconcert, een vogelfeest en een kids-muziekfeest.

Voorleeskleedjes
De Bibliotheek is er met een programma voor de kleintjes en iets grotere kinderen. Op Voorleeskleedjes luisteren naar de mooiste verhalen en gedichtjes van Annie M.G. Schmidt. Bellenblazen met Floddertje: wie maakt de grootste zeepbel? En een speurtocht over Jip en Janneke en Pluk.

Op diverse podia zijn er optredens van diverse bands van de Muziekschool Katwijk. Er is een poppodium, met beginnende bands en van bands die al een naam hebben gemaakt in Katwijk en ooit zijn begonnen bij de Muziekschool.

Op het podium achter de Muziekschool zijn akoestische ensembles te zien. Daar ligt de nadruk op de prachtig verstilde klanken van de klassieke orkesten en ensembles van de muziekschool.

Stil het is daar ongetwijfeld ook als verhalenverteller Piet Rovers aan het woord is met zijn spannende of fascinerende verhalen.

Natuurgeluiden
In het park is er van alles te beleven. KunstenaarsCollectief KuCo is aanwezig met een portretschilder, een houtbewerker en een houtbrander. Bij Natuurcentrum Katwijk is een Natuurgeluiden Quiz.

Tijdens die quiz zijn verschillende natuurgeluiden horen. Sluit je ogen, open de oren en… kom helemaal tot rust tijdens deze quiz. Raad de geluiden, en wie weet win je ook nog een aardig prijsje.

Natuurbeleving tijdens Moods in the Woods is vanzelfsprekend in het mooie De Ridderpark naast het gemeentehuis tussen Zeeweg en Nieuwe Duinweg. Plezier al je zintuigen: kijk, luister, ruik en voel. Doe je schoenen uit en ervaar het blotenvoetenpad, lekker door de modder, over houtsnippers, kiezelsteentjes, zand en gras. Speur naar natuurweetjes en bekijk de fototentoonstelling. Je kunt ook meedoen aan slow motion yoga en er zijn klankschalen te horen en voelen.

Livestream
Is het voor jou niet mogelijk om bij het evenement aanwezig te zijn, volg dan vanuit huis de livestream, en je bent erbij. De website Kattuk.nl draagt zorg voor de livestream en fotograferen van het festival. te volgen op de homepage van Kattuk.nl en het Muziekplatform Kattuk.fm

Aan de inwendige mens wordt gedacht, versnaperingen en drankjes worden verzorgd door Brownies en Downies en Corine’s Smaakcreatie. Op het festival is er geen alcohol verkrijgbaar.

Vanwege Covid-19 maatregelen zijn de faciliteiten in de muziekschool niet te gebruiken. Dat betekent dat de toiletten in de muziekschool niet openbaar zijn. Hou daar rekening mee voordat je naar het ‘Moods in the Woods’ festival komt.

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter