Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Feestelijke ondertekening Muziekakkoord

Op 17 november tekenden burgemeester Cornelis Visser en wethouder Jacco Knape via een live verbinding met de Koningin Julianaschool het Muziekakkoord, Méér Muziek in de Klas. Met dit akkoord zet de gemeente zich samen met de stichting Méér Muziek in de Klas, de gemeentelijke Muziekschool en de Schoolkunstcommissie in voor meer muziekles in de klas op de basisscholen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

De ondertekening werd goed gevierd in de Koningin Julianaschool. Leerlingen uit groep 5, 6 en 7 hadden allerlei liedjes ingestudeerd en gaven een muzikale show aan iedereen die via de livestream meekeek. “Wat was het feestelijk om te zien dat jullie allemaal zo mooi muziek maakten. En dat is nu precies wat we met het Muziekakkoord willen bereiken. Dat alle kinderen in de gemeente Katwijk op deze manier muziek kunnen maken”, liet Jacco Knape aan de kinderen weten.

Er wordt in de gemeente Katwijk al een aantal jaren aandacht besteed aan muziekonderwijs. Zo krijgen alle groepen op alle scholen al vijf wekelijks aaneensluitende muzieklessen van vakdocenten van de Muziekschool. Ook zijn er in de gemeente veel actieve muziekverenigingen. “Nu doen we daar nog een schepje bovenop”, aldus Knape. In maart vorig jaar gaf hij opdracht voor de ontwikkeling van een vernieuwd muziekprogramma. Samen met onder andere de Schoolkunstcommissie, de Muziekschool, stichting Méér Muziek in de Klas en basisscholen is een programma opgesteld dat gericht is op structureel muziekles in de klas en het verbinden van binnen- en buitenschools aanbod van muziekonderwijs. Cornelis Visser: “Met het ondertekenen van dit Muziekakkoord gaan we ervoor zorgen dat een heleboel kinderen in de gemeente kennis kunnen maken met muziek. Ik ben trots dat ik ambassadeur ben van Méér Muziek in de Klas en dat ik mag vertellen over de muzieklessen die op de basisscholen in onze gemeente gegeven worden.”

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter