Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Professionele opnamestudio voor muziekprojecten jongeren Scum

Jongerencentrum Scum is van oudsher een plek voor allerlei soorten muziek en er zijn, als er geen lockdown is, wekelijks tientallen jongeren met hun muzikale hobby bezig.

Zo draait er elke dinsdagavond een uiterst succesvol DJ and Producers Cafe, zijn er wekelijks muzikale livestreams en oefenen er meerdere bands. Vorig jaar is een nieuw hiphopproject gestart met jonge getalenteerde rappers van de straat.

Op verzoek van deze rappers, de dj’s en de andere muzikanten wordt de mediaruimte van Scum de komende periode omgebouwd tot professionele opnamestudio. Want lekker met elkaar muziek maken is leuk, maar het daarna goed op kunnen nemen om aan anderen te laten horen is natuurlijk nog veel leuker.

Daarom is de afgelopen weken een timmerman druk bezig geweest, vanzelfsprekend met inachtneming van de coronaregels, met het bouwen van een mooi, stevig en goed geïsoleerd opnamehok in de voormalige mediaruimte van Scum. Zodra corona het toestaat gaan we samen met de jongeren de ‘recording’ studio verder afbouwen, verven, elektra en bekabeling aanleggen, geluidsisolatie aanbrengen en tot slot alle apparatuur inbouwen en de boel testen.

Naar verwachting is de opnamestudio begin maart klaar voor gebruik en kunnen de jongeren gelijk aan de slag om hun muzikale talent verder te ontwikkelen. We gaan er dus zeker meer van horen.

Meedoen?
Kom (na de lockdown) een keer langs in Scum of mail cultuur@welzijnskwartier.nl

Geschreven door: Redactie

Geen commentaar

Laat een antwoord achter