Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

11 september: Unmute Us protestmars (o.a. Leiden)

UPDATES: om 14 uur start de protestmars vanaf de Lammermarkt. Looproute onderaan het bericht.

Evenementorganisaties Leiden e.o. doen ook mee! Verzamelen om 13:30 uur.

Na de grootschalige Unmute Us demonstraties in meerdere steden op 21 augustus bleef het oorverdovend stil vanuit politiek Den Haag. Daarom organiseert Unmute Us op zaterdag 11 september een nieuwe protestmars in 11 steden: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

We stoppen niet voordat we gehoord worden. De boodschap: Stop de willekeur en laat ons open gaan!

Sluit je aan en laat van je horen!

Facebook Event landelijk

Facebook Event Leiden

Waren op de demo’s van 21 augustus al aardig wat Katwijkse DJ’s en muzikanten te vinden, vooral in Amsterdam. Gedurende die dag stroomde de Kattuk.FM DJ groepsapp over met leuke foto’s en filmpjes. We verwachten deze keer een nog hogere opkomst vanuit Katwijk, want evenementorganisaties uit Leiden doen ook mee met hun eigen streetrave protestmars in Leiden. Onder meer Gebr. De Nobel, Puur, Werfpop, Wibar, Doorgedraaid en Rollende Beats laten van zich horen op zaterdag 11 september vanaf 13:30 uur in Leiden.

Lekker dichtbij dus..

Lees hieronder hun persbericht:

Unmute Us op 11 september in Leiden

Op zaterdag 21 augustus gingen ruim 70.000 demonstranten in heel Nederland de straten op tijdens de ‘Unmute Us’ protestmars, nog steeds worden wij niet gehoord. Zodoende blijven wij vechten voor heropening van onze cultuursector en gaan op 11 september opnieuw de straten op.

We moeten opkomen voor alle 101.000 mensen die werkzaam zijn binnen onze sector én haar vele bezoekers. Wij allemaal, missen de saamhorigheid, het ontdekken, de creativiteit en de vrijheid. De evenementenbranche creëert dé kostbare momenten en herinneringen waarin we het leven vieren, de liefde vieren en iedereen accepteren. Waar we mogen lachen, dansen, groeien en connecties mogen maken.

Vanaf het begin van de coronacrisis heeft de evenementenbranche geluisterd. We hebben aangehoord en ingestemd. Niet alleen jongeren maar iedereen. Met veel geduld hebben we gewacht, en gewacht en gewacht. Maar het kabinet hield ons op mute. Sinds 1 September kan iedereen die dat wil gevaccineerd zijn. Als het nu niet kan, wanneer dan wel?

Het is tijd voor een nieuw protest. We stoppen niet voordat we gehoord worden. Daarom organiseren we op zaterdag 11 september een nieuwe protestmars en dit keer ook in Leiden.

We verzamelen om 13:30 op een nog nader te bepalen centrale plek en lopen een route door de stad. Er rijden diverse muziekwagens en kleinere mobiele installaties mee. Op de wagens zullen verschillende DJ’s, sprekers en andere artiesten optreden. Meer informatie? Bekijk het facebook evenement van Unmute Us – Leiden.

—–

Meer info over Unmute Us vind je HIER

Het eerdere bericht op Kattuk.FM hieronder…..

Zaterdag: Unmute Us! Protestmars

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter