Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Katwijk trotse gastheer ‘a Royal Concert of the Marchingbands’

De Gemeente Katwijk is de trotse gastheer van een uniek concert in de Nederlandse muziekwereld. De marchingbands DVS uit Katwijk en Flora Band uit Rijnsburg organiseren samen op zaterdag 9 april 2022 een groot muzikaal spektakel in de speciaal hiervoor ingerichte evenementenhal Hangaar 2 op het voormalig Vliegkamp Valkenburg voor 2.000 toeschouwers. Aanvang is om 20.00 uur, zaal open 18.30 uur. Kaarten kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via de webshop van www.aroyalconcert.nl. Coranatoegangsbewijs is niet van toepassing.

Het concept is bedacht door Alderik van Duijn, bandmanager van DVS Katwijk, tijdens de Corona-periode. Van Duijn: “    Corona heeft een enorme impact gehad op het verenigingsleven in Nederland, ook in onze marchingbandwereld. Van de één op de andere dag waren er geen optredens meer, mochten we lang niet bij elkaar komen om te repeteren en misten we het contact met ons publiek en onze fans. Gelukkig hebben we eind vorig jaar weer de eerste evenementen kunnen organiseren. Zo werd Taptoe Katwijk in september een doorslaand succes met een ouderwets uitverkocht huis en dat smaakte naar meer. Maar ook organisaties hebben het moeilijk en daarom hebben we besloten om samen met een aantal collega-orkesten een mega-evenement op te zetten waar muziekfans uit heel Nederland kunnen gaan genieten.

Zo werd de samenwerking geboren tussen onze vrienden van de Flora Band uit Rijnsburg en met Adest Musica uit Sassenheim en de Rijnmondband uit Schiedam. Vier Nederlandse toporkesten gaan samen een uniek concert geven in de sfeer van het wereldberoemde Mountbattenfestival van Londen. De bands verzorgen ieder een deel van het concert zelf, zijn er bijzondere samenwerkingen met elkaar en met gasten zoals pianist Hugo van der Meij en is er een opening en grande finale die op zich al een belevenis op zichzelf gaan worden.”

Collega-bandmanager Arnold van der Oest van de Flora Band vindt het helemaal geweldig dat het concert kan plaatsvinden in de Gemeente Katwijk. Van der Oest: “De Evenementenhal Hangaar 2 op het voormalig Vliegkamp Valkenburg is een unieke locatie. De hal wordt speciaal ingericht voor 2.000 toeschouwers die de muziek vanuit alle kanten zullen gaan beleven. Een geweldig concertpodium en een sfeer waar we met zijn allen zo lang naar hebben verlangd! Het programma is ook extreem afwisselend. Je hebt sowieso vier Marchingbands uit de top van Nederland die alle vier een eigen sound en muziekkeuze hebben. Binnen het eigen optreden van de marchingbands kiezen zij ook nog eens voor het meest uiteenlopende programma dat zij kunnen bieden. Dit betekent dat er eigenlijk geen muziekstijl is die deze avond niet aan bod zal komen. Geschikt voor een veel breder publiek dan alleen de fans van Marchingbands”.

Van Duijn is blij met de enorme landelijke belangstelling voor het concert: “Van de 2.000 toegangskaarten hebben we al 70% verkocht aan bezoekers uit het hele land. Er komen zelfs touringcars uit verschillende kanten van Nederland, we zijn er trots op om als Gemeente Katwijk al deze mensen te mogen ontvangen.”

Natuurlijk heeft ook A Royal Concert te maken gehad met de ongemakken van Corona. Van Duijn: “Het concert was oorspronkelijk gepland voor 12 februari. Maar door de zware lockdown die in december werd afgekondigd kon de show niet doorgaan en moesten we verplaatsen naar 9 april. Bijzonder is het dat we nauwelijks kaarten hebben hoeven te restitueren. Heel veel mensen kijken uit naar deze geweldige belevenis.  Na de versoepelingen die eerder deze maand werden doorgevoerd kunnen we echt gaan genieten. We werken met vaste zitplaatsen dus heeft het publiek gelukkig géén Corona-toegangsbewijs meer nodig. Dat is echt fijn. We hebben nog een paar honderd kaarten beschikbaar maar direct na de versoepelingen is de kaartverkoop weer enorm aangetrokken. Iedereen die wil gaan genieten van dit geweldige spektakel adviseren wij om hun tickets spoedig aan te schaffen!”.

Written By: Ingezonden

No Comments

Leave a Reply