Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Katwijkse armada reist weer af naar WMC Kerkrade

Door de Corona-epidemie hebben we er een jaar langer op moeten wachten maar over vier maanden is het zover: het Wereld Muziek Concours 2022 in Kerkrade. Veel toporkesten uit binnen- en buitenland gaan weer met elkaar de muzikale strijd aan op de diverse wedstrijdonderdelen. Ook dit jaar organiseert DVS Katwijk weer een supportersreis naar dit geweldige muzikale spektakel. Op 23 juli reizen de DVS Junioren naar Kerkrade, op 30 juli is het de beurt aan de Marchingband. Boekingen via www.dvskatwijk.nl/winkel

De supportersreizen naar Kerkrade komen uit een traditie die teruggaat naar 1985 toen DVS voor de allereerste keer zijn opwachting maakte op één van de grootste muziekevenementen ter wereld. Dit jaar zal de Katwijkse armada voor de tiende keer afreizen naar het zuiden van ons land. Maar deze keer zal het toch net even anders gaan dan anders.

Secretaris Hans Onderwater legt uit: “De showwedstrijden hebben deze editie een andere opzet en dit zorgt voor een aantal veranderingen die de spanning eigenlijk alleen nog maar doen toenemen. Er zijn 16 bands aangewezen die in de hoogste divisie zullen uitkomen en zij moeten op vrijdag 29 juli een voorronde afwerken. De beste 12 bands mogen hun show opnieuw uitvoeren tijdens de finale op zondag 31 juli. Als DVS zich plaatst voor de finale mogen wij van het WMC op zaterdag ons showoptreden verzorgen.”  De gewijzigde opzet heeft ook grote gevolgen de Marswedstrijden. Onderwater: “Alle toppers zullen hun mars op zaterdag gaan lopen. Voor het eerst zal de Marchingband op dezelfde dag de strijd aanbinden met alle concurrenten. Een enorm spektakel dat er voor zorgt dat het stadion ook op de laatste zaterdag bomvol zal zitten.”

Via de webshop van DVS kunnen alle Katwijkers een ticket boeken voor het speciale supportersvak van DVS. Zij kunnen kiezen tussen een verzorgde busreis inclusief ticket of alleen het ticket indien zij met eigen vervoer naar het zuiden willen reizen. Onderwater: “Dit kan zowel voor de wedstrijddag van de Marchingband als van de Junioren. De Junioren komen dit jaar uit op de marswedstrijden in de gloednieuwe Jeugddivisie, op 23 juli. De prijsuitreiking vindt dezelfde dag plaats. Ook voor de Junioren gaan we voor een heerlijk vol supportersvak!”.

A Royal Concert of The Marchingbands

Bij het WMC nemen de topkorpsen het muzikaal tegen elkaar op maar daar buiten bundelen ze hun krachten. Alderik van Duijn, bandmanager van DVS kan er van genieten: “We gaan met elkaar op 9 april een fantastisch concert neerzetten in een speciaal aangeklede Hangaar 2 op het voormalig vliegkamp Valkenburg. Adest Musica Sassenheim, de Rijnmondband Schiedam, de Flora Band Rijnsburg en DVS Katwijk geven een concert geïnspireerd op het wereldberoemde Mountbatten-festival in Londen. Ieder korps speelt zelf maar ook samen en er zijn ook diverse muzikale gasten. De opening en finale worden voor het publiek een onvergetelijke belevenis! Een heerlijke opwarmer voor het WMC. We hebben plaats voor 2.000 bezoekers en er zijn nog maar 300 kaarten beschikbaar dus iedereen die wil komen moet snel zijn kaarten veilig stellen!”

 

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter