Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Schuit viert Koningsdag alsof corona nooit bestaan heeft

Review door Naomi en Megan. Foto’s door Daniel en Sander van Duijn (svdfotografie).

EINDELIJK! Puur goud.

Na twee jaar kon het weer: de verjaardag van Willie werd uitbundig gevierd onder het genot van drie heerlijke bands: Warhertz, The Vices en Waltzburg. Het Koningsdagfestival in (en rondom) De Schuit was kortgezegd een feest vol lekkere muziek, fijn publiek, bier, een beetje zon en basslines!

Na twee jaar eindelijk weer een heerlijke middag bandjes kijken bij het Schuit Koningsdagfestival samen met ruim 600 andere muziekliefhebbers Naomi, Megan en Daniel waren er ook bij en ze hadden een topdag! Hieronder hun verslag. 

Warhertz

Het is de laatste jaren traditie dat het festival wordt geopend door een Katwijkse band. Dit jaar was het de beurt aan Warhertz. Dit driekoppige grungemonster gromt, scheurt en sleurt als in de hoogtijdagen van Nirvana. Frontman Yvo lijkt er niet alleen op, hij heeft ook echt een strot als Cobain en is ook nog linkshandig. De band heeft duidelijk niet stilgezeten de afgelopen jaren, een rits nieuwe tracks opgenomen en is nu nog beter op elkaar ingespeeld. Deze driemansband haalt met minimale bezetting (bas, gitaar/zang, drums) maximaal resultaat.

tekst loopt door na de foto

Warhertz. Foto door Daniel

The Vices

The Vices vallen meteen op als een alternatieve band met een unieke stijl. Hun muziekstijl doet denken aan andere bands zoals Arctic Monkeys en Cage The Elephant maar met een verfrissende nieuwe sound. En naast hun geweldige ‘instrumentals’ en ‘vocals’ hebben The Vices ook captiverende teksten met interessant metafoor gebruik. Zeker de moeite waard om ook de lyrics een keer te checken.

tekst loopt door na de foto

The Vices Foto door: Daniel

Waltzburg

Waltzburg zorgde als derde en laatste optreden voor een energiek maar relaxt zomergevoel. De band had een sterke ‘stage presence’ met catchy melodieën en ritmes, waarin het publiek helemaal werd meegenomen. Van ons mogen ze volgend jaar zeker terugkomen!

Megan over Waltzburg:

Ik heb tijdens het optreden tegen minstens 75 mensen gezegd dat dit best een leuke band is, dus ik denk dat het best een leuke band is.

tekst loopt door na de foto

Waltzburg. Foto door Sander van Duijn

 

Kortom hing er bij de Schuit een heerlijk sfeertje.  Super om op deze manier voor een dagje te kunnen doen alsof je supergroot fan bent van het koningshuis. Huts huts. Zeker voor herhaling vatbaar>>>> 😊

Hieronder 70 foto’s gemaakt door Sander van duin, svdfotografie. Alle Koningsdagfoto’s van Daniel vind je HIER

Geschreven door: Redactie

Geen commentaar

Laat een antwoord achter