Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Fiction Inc. – ‘Against the Current’

Fiction Inc. verrast met een ProgPopMetal track

Na jaren en jaren van afwezigheid (zo’n 14 jaar) horen we eindelijk weer iets van de Katwijkse band Fiction Inc. Destijds in kleine kring befaamd vanwege een legendarisch optreden in De Boemerang.

Deze band rond de muzikale duizendpoot Jack Glasbergen, en tegenwoordig met Alex van der Spek op gitaar erbij, heeft een nieuwe track uit, maar wel wat anders dan je wellicht gewend was. Geen Radiohead-achtige composities meer maar Prog ala Aurora Project en Golden Caves maar dan toch weer eigen.

Neigt Aurora veel naar ProgMetal en Golden Caves naar ProgPop, Fiction Inc. manoeuvreert hier weer precies tussen met wat we voor het gemak maar een ProgPopMetal track noemen. Superstrak gespeeld, fantastische zang, lekkere gitaarsolo’s, kortom alles wat je van deze stuk voor stuk topmuzikanten kan verwachten. Klinkt moeilijk, maar is toch opvallend lekker in het gehoor liggend. Fijn!

Beter wachten ze niet weer jaren en jaren maar doen ze heel snel nog meer tracks uitbrengen.

Luister hieronder naar de track “Against the Current”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fiction Inc. (@fictionincband)

Geschreven door: Arno

Geen commentaar

Laat een antwoord achter