Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Werfpop Leiden 2023: hete en heerlijke festivaldag

Voor de 41e keer was het afgelopen zaterdag (8 juli) weer tijd voor Werfpop! Na maandenlang voorbereiden en een week opbouwen was de Leidse Hout, met dank aan de zo’n 350 vrijwilligers, weer omgetoverd voor het grootste festival van Leiden en omstreken. Naast het weer zorgde het ijzersterke programma voor feestbeesten van alle leeftijden voor een ongekend feest en een topdag.

Voor de tweede keer in de historie hanteerde het festival, vanwege de financiële gevolgen van de COVID-19 periode, een toegangsprijs. Voor €7,50 kregen bezoekers hier een gratis eco-beker en een plaspartout voor. Vanwege de hitte waren er extra watertaps en gratis zonnebrand van Stichting Veilig Buiten in de Zon.

Blije gezichten

Ondanks het warme weer was Werfpop drukbezocht en kwamen er duizenden bezoekers af op onder andere Personal Trainer, Splendid, Gladde, Paling, Hang Youth, Sticks en Black Sun Empire.

Naast de optredens was er van alles te zien en te doen: een bijzondere Silent Disco met de keuze tussen bijvoorbeeld Gladde Paling of yoga, de ring in met Pro Wrestling Holland, De Beukfiets en heel veel kinderactiviteiten.

En met effect: veel blije gezichten en de fantastische kenmerkende Werfpop-sfeer.

Minder fietsoverlast in de buurt

Met de gemeente Leiden hebben we samengewerkt om het parkeren van de fietsen rondom de Leidse Hout in goede banen te leiden en zo veel mogelijk overlast te voorkomen voor omwonenden. De samenwerking bestond uit het toevoegen van fietsparkeerplekken in en rondom de Leidse Hout en een goede routing voor fietsers naar het festival. En dat heeft gewerkt: er was veel minder overlast van geparkeerde fietsen rondom het park.

Duo-voorzitters van Werfpop Noëlle ter Woerds en Maurits Vethaak: “Supertof dat ook dit jaar weer zoveel mensen naar Werfpop zijn gekomen, de hitte trotseerden en er zo’n feest van hebben gemaakt. Wij zijn ongelofelijk trots op het programma dat we hebben kunnen neerzetten en willen alle vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage dit jaar. Zonder vrijwilligers geen Werfpop. Wij staan alweer in de startblokken voor de editie van 2024!”

Foto: PA RA fotografie

Tot zover het persbericht van Werfpop. Meer foto’s vind je op hun Facebookpagina!

Geschreven door: Ingezonden

Geen commentaar

Laat een antwoord achter