Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Dwarspop 2023: de bands en acts

Morgen is het zover; het gratis toegankelijke Dwarspop Festival in De Schuit op zaterdag 16 september. Een middag en avond vol muziek van Katwijkse bodem als afsluiting van de IkToon week van de Amateurkunst.

Om alvast in de stemming te komen hieronder meer info over de optredende bands en artiesten. onderaan het bericht vind je meer info over het festival.

Facebook Event

MAINSTAGE

Shipwreck

Wij zijn Shipwreck, een Indie/rock band bestaande uit vier leden uit het mooie Katwijk.
Shipwreck heeft zijn oorsprong liggen op het Pieter Groen College waar wij elkaar bij de muzieklessen zijn tegengekomen. Nadat de eerste noten nog niet weg gegalmd waren wisten we all genoeg. Shipwreck was geboren.

Deze jonge veelbelovende band oefent wekelijks in Scum en De Schuit en speelt covers van o.a. Radiohead, The Pixies en Nirvana.

 

Collapse

Collapse=Vijf man. Post-Doom.

Laypeople

Laypeople speelt eigen liedjes in een wijds spectrum van de southern rock, blues en country. Luuk en Wim begonnen Laypeople als akoestisch tweetal. Al snel kwamen de elektrische gitaren uit de koffer en voegde Yvo zich bij de band.

Dit trio was al actief als de band Warhertz. Na enkele wisselende drummers heeft Remon definitief de sticks in handen genomen en is de band compleet.

The Peterlees

√ptrls=E en E= mc2. Zoals Einstein zei: “zij creëren de perfecte balans. Een delicate omgeving waarin je kunt feesten tot je niet meer kunt, je drankje kan drinken en met je billen kan schudden.” The Peterlees doen dit nu al enige tijd en gaandeweg zijn er wat e.p.’s uitgebracht en leden gewisseld.

Nu, op het randje van het uitbrengen van 6 nieuwe bangers, samen met de introductie van een hagelnieuw lid, zullen we de massa van ons tegengewicht ten tonele brengen. Speciaal voor iedereen die kattuk.nl een warm hart toedraagt.

Als je zo lief bent geweest om tot hier te lezen, neem een minuut de tijd, slide in onze DM en stel de magische vraag: “is wout nou echt zo gout?” Een kleine verrassing zal voor klaar staan.

XOXOX The Peterlees.

Batwölf

“I AM THE DEVIL, MOOHAHHAH”. Rauwe rock n’ roll punk van eigen bodem, wat wil je nog meer?

De muziek van Batwölf is het best te omschrijven als Motörhead in een punkjasje, maar is veel breder dan dat. Van snelle punkriffs met pakkende zanglijnen tot zompige rock n’ roll. 10 februari verscheen het nieuwste album ’35 for Life’.

Tijger Tijger

De ex-Rudolfs leden stampen onder de tijgervlag sinds dit jaar weer de planken uit het podium. Tijger Tijger brengt je dynamische liedjes; van snoeihard naar oorstrelend zacht en klinkt als een mash-up van de 60s en 90s.

Bekend werk, nieuw werk en de verdwaalde cover. Je weet wel waar je het zoeken moet.

 

ACOUSTIC STAGE

Johnny Ceesh

Johnny Ceesh is de ultieme kroeg of terrasband! Met meezingers van oa Johnny Cash, Dubliners.

The Dolomite Project

The Dolomite Project is het akoestische solo project van Laypeople en Warhertz frontman Yvo.

Troubled

Troubled Troubled is een vierkoppige rockband die bestaat uit Nienke Pasma, Thomas Droste, Mike van den Kerkhof, Nando Schalks en Mathijs van Klink. Een rockband? Daar zijn er zoveel van… maar nee, wij zijn een rockband die geen enkel stukje rock schuwt. We spelen soft rock, hard rock, metal, vette rock, stoute rock, wilde rock, rustige rock, broek vest jurk rock. We spelen vooral eigen muziek met wat aanvullende covers. Wij bestaan uit drums, basgitaar en 2 gitaren, wij versterken onze sound door 3 stemmige zang. In deze band hebben we 3 songwriters met ieder z’n eigen stijl die wij met z’n allen fuseren tot de stijl van Troubled.

Danny Ramirez

Danny Ramirez is een morbid folk singer-songwriter uit Rijnsburg/Katwijk. Zichzelf begeleidend op een akoestische gitaar en ondersteund door handpercussie van Rudi Kovacs, zingt Danny over true en fictional crime. Soms met een serieuze ondertoon, soms tongue-in-cheek. In augustus 2023 verscheen de online EP Poison To The People! met nummers over de Leidse gifmengster Goeie Mie, die dit jaar 140 jaar geleden werd gearresteerd na ruim 20 slachtoffers te hebben gemaakt met arsenicum.

Ramirez heeft opgetreden van huiskamers tot TivoliVredenburg. Hij deed supports voor outlaw country singer-songwriter Bob Wayne (USA), morbid folk singer-songwriter Amigo The Devil (USA), bluegrass metallers The Goddamn Gallows (USA) en countrypunk Joe Buck Yourself (USA, bekend van de begeleidingsband van Hank Williams III). En behalve in Nederland speelde Danny ook solo-optredens in Finland, Frankrijk en Duitsland.

Naast singer-songwriter is hij al jaren actief in bands in diverse genres. Zo brengt Ramirez af en toe releases uit met zijn surf en metal one-man bands en is hij gitarist bij de stoner/doomband Toner Low, waarmee hij optredens van Oslo tot Athene heeft gedaan.

Katwijkse bands in the spotlight op gratis Dwarspop Festival

Line-up Dwarspop compleet!

Geschreven door: Arno

Geen commentaar

Laat een antwoord achter