Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Wethouder Sonny Spek draait mee met het DJ and Producers Café

Verslag van het bezoek met foto’s

Hoog bezoek afgelopen dinsdagavond tijdens het wekelijkse DJ and Producers Café in Scum want wethouder Sonny Spek kwam langs voor een werkbezoek om kennis te maken en zich te laten informeren over de aanpak.

Rondleiding

Na ontvangst door begeleiders Roy en Arno ging het bezoek van start met een rondleiding door de verschillende ruimtes in Scum waar jongeren al druk bezig waren met hun muzikale hobby. In de opnamestudio liet hardstyle producer Hidde (DJ Imthox) zien hoe hij de studio gebruikt om muziek te maken en de radioshows van Kattuk.fm voor RTV Katwijk in elkaar draait. In de kleine zaal stonden de techno DJ’s van het nieuwe partyconcept Syntax lekker te knallen en vertelden wat er allemaal komt kijken bij  het organiseren van events in Scum. In de grote zaal was huisfotograaf Wesley druk bezig met DJ fotoshoots voor PR en social media en draaiden diverse DJ’s een 5 uur durende livestream op muziekplatform Kattuk.fm. Ondertussen waren de vrijwilligers van team techniek in de weer met een uitgebreide lichtshow om te laten zien wat ze geleerd hebben tijdens diverse workshops. Daarna door naar de vergaderzaal waar een ‘ouderwetse’ vinyl set-up stond en Sonny uitleg kreeg over de geschiedenis van DJ-en de historie van ‘House in Scum’.

In gesprek met jongeren

Na de rondleiding ging de wethouder in gesprek met een selectie vaste deelnemers aan het DJ Café;  Lisah, Hidde, Robin, Dave en Daan, met ieder hun eigen verhaal. Na een korte voorstelronde vertelden zij wat het allemaal voor ze betekent om mee te draaien in het DJ Café en wat het ze allemaal gebracht en geleerd heeft. Van werken aan zelfvertrouwen en je zelf goed presenteren, via het geven van workshops aan nieuwe deelnemers tot het leren organiseren van grootschalige evenementen. Het kwam allemaal voorbij!

De wethouder was zichtbaar onder de indruk van wat het voor de jongeren betekent om mee te doen. Het draait namelijk niet alleen om het verder ontwikkelen van muzikale talenten, maar ze ontmoeten gelijkgestemden en maken nieuwe vrienden, ze leren samenwerken en nemen verantwoordelijkheid door onder meer het invullen en afstemmen van draaischema’s, het draaien van bardiensten en ander vrijwilligerswerk, het organiseren van eigen events in Scum en het maken van een wekelijkse radioshow op RTV Katwijk.  Al met al een zeer zinvol gesprek en de jongeren waren enorm blij met het luisterend oor van de wethouder.  Zeker toen het onderwerp sluitingstijden ter sprake kwam. De jongeren zouden graag zien dat de evenementen in Scum ’s nachts langer door kunnen gaan na middernacht en de wethouder zegde toe hier naar te gaan kijken.

Op weg naar de toekomst

Voor 2024 en verder heeft het DJ Café mooie plannen ontwikkeld samen met de deelnemers. Zo gaan we door met de diverse partyconcepten die elke kwartaal een eigen event geven in hun muziekstijl en wordt de zendtijd voor de radioshows op RTV Katwijk verder uitgebreid. Daarnaast gaat Scum vaker open om alle DJ’s de kans te geven om wekelijks te oefenen.

In de loop van 2024 gaat de ‘DJ Academy’ van start. Hier kunnen jongeren vanaf 12 jaar dan op vrijdagmiddag en avond terecht voor individuele DJ workshops gegeven door de meer ervaren deelnemers van het DJ Café. Tot slot leeft het idee om vaker de samenwerking te zoeken met scholen voor Voortgezet Onderwijs. Door bijvoorbeeld het geven van DJ workshops op scholen willen we nog meer jongeren kennis laten maken het DJ Café en de activiteiten van de samenwerkende partners Scum, Welzijnskwartier en Kattuk.nl. De wethouder was duidelijk onder de indruk van alle plannen en gaat, zoveel als mogelijk, helpen deze te realiseren.

Over het DJ and Producers Café

Het DJ & Producers café in Scum is DE plek waar jonge dj’s, producers en andere geïnteresseerden op het gebied van dj’en en muziekproductie elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Elke dinsdag van 17:30-22 uur kunnen jongeren hier terecht om hun DJ skills te oefenen en mixen en livestreams op te nemen. In drie verschillende ruimtes staan professionele DJ sets en er is een uitgebreide opnamestudio met opnamebooth en alle apparatuur die nodig is om muziek te maken en op te nemen. Meer dan 50 jongeren vanaf 14 jaar zijn wekelijks in Scum te vinden om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en hun muzikale talent verder te ontwikkelen.

Het DJ and Producers Café komt tot stand door een samenwerking tussen Jongerencentrum Scum, Welzijnskwartier (Jongerenwerk en Cultuur) en het Muziekplatform Kattuk.fm van Jongerenwebsite Kattuk.nl. Meer informatie over het DJ Café en de livestreams, feesten, DJ mixen, foto’s en radioshows is te vinden op www.kattuk.fm.

Wil je meedoen?
Kom dan gezellig een keer een kijkje nemen op een dinsdag vanaf 17:30 uur. De vrijwilligers staan voor je klaar om je wegwijs te maken en te helpen met het maken van je eerste mix of dance track. Meer informatie is te krijgen via cultuur@welzijnskwartier.nl.

Scum is te vinden aan de Noordduinseweg 3 in Katwijk. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.

Hieronder de foto’s van het bezoek, gemaakt door stagiairs Loïs en Damian.

lees het verslag van Loïs HIER!

 

Geschreven door: Arno

Geen commentaar

Laat een antwoord achter