Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Grote belangstelling voor Pioneer Rekordbox Masterclass

Meer dan 20 jonge Katwijkse DJ’s zaten afgelopen dinsdagavond met hun laptop klaar in de kleine zaal van Scum voor een Pioneer Rekordbox Masterclass door Jeroen Groenendijk.  

Jeroen is mede ontwikkelaar van deze baanbrekende dj software en deelde zijn uitgebreide ervaring en kennis met de deelnemers. Met veel aandacht voor de meest verbazingwekkende functies en geavanceerde mogelijkheden binnen Rekordbox.

In een Masterclass van ruim twee uur legde hij uit hoe je je tracks organiseert in Rekordbox met een duidelijke structuur in je folders zodat je ze snel terug kan vinden en makkelijk specifieke playlists kan maken voor dj boekingen. Natuurlijk maak je hier back-ups van op diverse devices (minimaal drie) en zet je je muziek in een vaste map op je desktop of laptop zodat Rekordbox deze altijd terug kan vinden. Met duidelijke bestandsnamen die je niet verandert, zo voorkom je de oranje uitroeptekens die verschijnen als Rekordbox een track niet kan vinden.

Verder was er ruime aandacht voor de kwaliteit en snelheid van je USB stick (tip: Sandisk Extreme Pro 3.2) en het maken van ID3 tags in je tracks door het gebruik van Tagscanner software. Ook ging hij uitgebreid in op het belang en de kracht van een zo hard mogelijk volume zonder vervorming, hoe werken speakers en wat zijn de minimale vereisten voor de geluidskwaliteit van je tracks (MP3 met minimaal een samplerate van 320 kbps). Wave-files zijn kwalitatief nog beter, maar die nemen wel gelijk veel meer schijfruimte in. Dat is een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken, maar MP3 met een bitrate van 320 kbps is al voldoende om op feesten te draaien. Let wel op want een lagere bitrate kan echt niet. Youtuberips (128 kbps) kan je dus echt niet draaien, hier gaat teveel geluid verloren door bestandscompressie. Nooit meer doen dus!

Alle tips and tricks kwamen voorbij en voor iedereen er erg in had was de Masterclass al dik twee uur bezig. De deelnemers waren ondertussen druk bezig alles te verwerken en uit te proberen in hun eigen Rekordbox. Op het eind nam Jeroen ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen en kwamen we tot de conclusie dat we nog wel uren door konden gaan. Iedereen vond het razend interessant en Jeroen wist het duidelijk en enorm bevlogen over te brengen.

Daarom komt Jeroen binnenkort nog een keer langs zodat alle deelnemers nog meer leren over het gebruik van deze software. Jeroen neemt dan gelijk een paar nieuwe Pioneer DJ mixers (DJM A9 en DJM V10) mee die deelnemers uit mogen proberen. Hoe vet is dat!

Datum en tijd voor de volgende Masterclass volgen z.s.m. hieronder nog wat foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Arno

Geen commentaar

Laat een antwoord achter