Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm
The Rudolfs - Mellow Photography

Lang leve The (Dead) Rudolfs!

Concertreview optreden The Rudolfs @ gebr. De Nobel

Ze zijn weer terug! Na vijf jaar afwezigheid (ze waren gestopt in 2017) begon het toch weer te kriebelen en afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. The Rudolfs (of is het nu weer The Dead Rudolfs? Verwarring alom) in de kleine zaal van de Nobel in Leiden. In vrijwel de originele bezetting, alleen drummer Hans is vervangen door Corné (ook drummer bij the Negative Creeps).

Ah…een simpel tributetourtje om nog even terug te grijpen op oude successen. Nou niet echt!

In de met ruim 120 bezoekers goed gevulde kleine zaal werden toch zeker vijf a zes nieuwe nummers gespeeld, waaronder ook oud werk van Tijger Tijger dat met een Rudolfs sausje nieuw leven in is geblazen. En ook het oude Rudolfs werk heeft een stevige update gekregen. Wat gelijk opviel was dat leadsinger Leo veel vaker gitaar speelt als voorheen, wat het geluid van de Rudolfs zeker ten goede komt. Een gitaarmuur door drie gitaristen die dan weer over je heen dendert om je daarna weer subtiel aan alle kanten te kietelen. Geeft de band nog meer dynamiek en vooral bij een aantal nieuwe (QOTSA achtige) tracks kwam dat erg lekker binnen. Snoeihard, maar liefdevol en boordevol fijne accenten, bij elkaar gehouden door een ronkende ritmesectie waar drummer Corné zich steeds meer laat gelden.

De band heeft de coronaperiode duidelijk hoorbaar goed besteed, door vooral heel veel en vaak te oefenen om zo nog beter op elkaar ingespeeld te raken. Een geoliede machine. Het geluid in de Nobel was sowieso weer top. Misschien toch tijd dat anderen (ik noem geen namen;) daar een keer gaan kijken hoe het nu echt werkt, zo’n professionele audio-installatie. Maar goed. Persoonlijke frustraties weer. Laat het gaan.

Eigenwijs als ze zijn dachten ze het wel zonder voorprogramma af te kunnen. Althans…totdat ze er achter kwamen dat het de bedoeling was om 2,5 uur live muziek te spelen. Geen band meer te vinden natuurlijk, daarom speelden ze bij wijze van toegift nog een klein uur Nirvanacovers. Materiaal waar de meeste bandleden via The Negative Creeps al meer dan bekend mee zijn. Een mooie afsluiting van een concertavond waar niet alleen de band maar zeker ook het publiek jaren op heeft moeten wachten. Het enthousiasme spatte er vanaf, op het podium, maar zeker ook in de zaal! Mooi om te zien dat er, met bezoekers uit andere Katwijkse bands, gelijk plannen werden gesmeed om z.s.m. weer met zijn allen ergens op een podium te staan.

Plugpop? Een Aap Die Geen Bananen Eet?
Geef het festival maar een naam en gaan! Hierover later meer…

Zelf een keer naar The Rudolfs? 
Op 17 september staan ze in De Schuit

The Negative Creeps staan op 25 maart in The Box

Hieronder de foto’s (FB de Nobel) gemaakt door Mellow Photography. Foto boven geplaatst met (mondelinge) toestemming van Mellow Photography.


 

 

Written By: Arno

No Comments

Leave a Reply