Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Hang Youth sloopt De Schuit

UPDATE: Gaaf dit! wethouder Adger van Helden was er ook bij en heeft gelijk gereageerd op de oproep om beelden in te sturen. Klasse! Bekijk ze onderaan het bericht.

Review door concertganger Remco, crappy phone foto’s en video’s door Arno

Het optreden van Zeldzame en Hang Youth in een stijf uitverkochte Schuit op zaterdag 23 april kan de boeken in als snoeihard en legendarisch. Hier had je bij moeten zijn!

Gaaf om te zien dat veel jonge bezoekers de Schuit weer wisten te vinden om volledig los te gaan op de activistische punkrock van het Amsterdamse Hang Youth en de energieke hiphop van voorprogramma Zeldzame. De nieuwe geluidsinstallatie had het er gelijk al moeilijk mee, een betere test dan dit is er niet.

Zanger Abel van Hang Youth predikt anarchie op geheel eigen wijze en de hele zaal ging er in mee. Check vooral ook de Tegenlicht docu ‘Rebranding Chaos’  als je meer wilt weten over zijn frontale aanval op ‘kapitalistisch gelul’.

Concertganger Remco was ook zwaar onder de indruk. Hieronder, geheel in stijl, zijn ultrakorte review. Daar weer onder wat crappy video’s en foto’s.

@Bezoekers: heb je ook foto’s, video’s deel ze dan ff

@De Schuit: vaker dit soort boekingen!

Zeldzame

De zaal had duidelijk knaldrang en de Amsterdamse Zeldzame hoefde m alleen maar in te koppen. Nu gingen ze er ook goed voor. Met een mix van 808 kicks en Migos Flows zetten ze een lekker feestje neer. Jammer dat de geluidsinstallatie de sublage kicks nauwelijks aankon.

Hang Youth

60 nummers in 45 minuten. ‘We zijn nu bij a4tje 6 van de setlist’. Zelden zo’n furieuze set voor m’n kiezen gehad met louter kneiters van gemiddeld 40 seconden. En we hebben lang na de laatste noot was verdwenen nog ‘leg de Zuidas in de as’ gezongen.

Hieronder wat foto’s en video’s gemaakt door wethouder Adger

Hieronder het album foto’s van Arno

Geschreven door: Redactie

Geen commentaar

Laat een antwoord achter