Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Vinyl DJ Workshops Kattuk.FM gaan door in 2023!

Vijf Katwijkse DJ’s hebben onder leiding van DJ Estaloca de afgelopen twee vrijdagmiddagen een vinyl DJ workshop gevolgd in de studio van Kattuk.FM.

In twee keer twee uur zetten deze DJ’s de eerste stappen in de fijne kneepjes van het ‘ouderwetse’ draaien. Over digitaal draaien met een USBstick op CDJ’s hoef je deze DJ’s niks te vertellen, maar al snel kwamen ze erachter dat het analoge, ambachtelijke draaien met platenspelers echt een andere tak van sport is. Alles moet op gehoor. Tempo pitchen, tracks strak leggen, beatmatchen en instarten zonder BPM meters, CUE-points, Sync en andere digitale hulpmiddelen.

Na een paar uur kregen ze het steeds beter in de gaten en na wat mislukte pogingen werden er zelfs al aardig strakke mixen in elkaar gedraaid. Tot grote voldoening van de deelnemers.

De DJ’s zijn in vier uur tijd echt enthousiast geworden over draaien met vinyl en gaan hier zeker mee door. Een aantal is zelfs al begonnen met het aanleggen van een eigen platencollectie. Ook andere DJ’s die toevallig kwamen buurten willen het graag leren. Daarom gaan we in 2023 we door met deze workshops. Data worden begin januari vastgesteld.

Tot die tijd is de studio van Kattuk.FM elke donderdag en vrijdag vanaf 15 uur tot 21 uur beschikbaar om te oefenen met vinyl. Estaloca en wat andere DJ’s zetten binnenkort een bak oude platen neer voor DJ’s om te oefenen en er zijn altijd wel (vinyl) DJ’s aanwezig om je verder op weg te helpen.

Studiotijd kan je reserveren via arno@kattuk.nl of via de DJ and Producers-groepsapp. Wees er wel op tijd bij, want er staan elke week al tientallen DJ’s te draaien in de studio.

Wil jij in de groepsapp en in contact komen met 45 Katwijkse DJ’s en Producers?

Mail je 06 dan naar arno@kattuk.nl.

In januari gaan we ook weer door met de reguliere DJ-workshops op CDJ’s i.s.m. het jongerenwerk van Welzijnskwartier. Weer onder leiding van Estaloca. De eerste staat gepland op donderdag 26 januari van 17-19 uur. Hierover later meer…

BTW: ervaren vinyl DJ’s kunnen terecht bij de Kattuk.FM Vinyl Sessions voor het opnemen van een set, een livestream, fotoshoot en een interview.

Geschreven door: Redactie

Geen commentaar

Laat een antwoord achter