Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

Interview SKA Oud&Nieuw DJ: DJ 2LS

Artiestennaam: DJ 2LS

Wie ben je?
Ik ben Niels Haasnoot a.k.a. DJ 2LS (uitspreken als DJ Tools) 28 jaar en een muziekliefhebber, dat beperkt zich niet tot 1 stijl (zoals hardstyle), maar varieerd van Pop, Rock tot House (waarbij de hardere stijlen me meer aanspreken).

Hoelang ben je al actief als dj?
Sinds 2006 ben ik dj. Het eerste jaar draaide ik vooral op mijn slaapkamer, veel luisteren/kijken naar andere dj’s leerde me draaien en het vinyl virus was al snel geboren. Wekelijks kocht ik mijn plaatjes via Midtown(Den Haag) of via internet. In 2007 kreeg ik mijn kans om te draaien in de scum, sinds die tijd heb ik vaker in de scum gedraaid en ook het podium met oud en nieuw is geen onbekende plek voor me. Sinds een aantal maanden stond het draaien op een lager pitje, maar ik ben van plan me te herpakken en ook weer te gaan produceren, daarbij is de winst van de contest een goede stimulans geweest.

Welke stijl draai je?
Ik draai vooral hardstyle, maar dan wel hardstyle met een duistere/rauwe laag, ook wel door velen rawstyle genoemd. Ik hou er van om flink door te raggen binnen deze stijl, in hokjes denken doe ik daarbij niet.

Heb je weleens vaker in zo’n grote tent gestaan?
Ik heb voorheen al met oud en nieuw gedraait en dit is me zeer bevallen. Toen ik van de contest hoorde, begon het weer te kriebelen, doordat het altijd een unieke ervaring is. Dit komt vooral omdat iedereen uitgelaten is en knallend het nieuwe jaar in wil. Het is mooi om het publiek los te zien gaan op ‘jou’ muziekkeuze en ze knallend door de tent te zien stuiteren.

Heb je een voorbeeld figuur / idool?
Ik weet niet of het nu echt een idool is, maar ik heb veel respect voor DJ Zany. Hij draait al lang mee in de scene en zijn stijl spreekt me zeer aan. Op zijn label Fusion zitten meerdere goede artiesten zoals B-Front, Pitcher, Slim Shore, Titan en Jack of Sound. Deze artiesten zullen dan ook wel terug komen in de set die ik draai.

Met wie zou je samen willen werken?
Het zou supervet zijn om samen te werken met B-Front en Jack of Sound. Deze 2 hebben gewoon een hele eigen sound en weten altijd iets nieuws te brengen. Daarbij sluit de stijl van mij ook zeer aan op die van hun. Dus misschien B-Front & 2LS, klinkt wel goed he!!! Dat dacht ik ook!!!

Wat verwacht je van het publiek?
Ik verwacht dat het publiek compleet los gaat en in een extase komt door de bagger harde klappers die ik ga brengen. Iedereen zal al uitgelaten zijn door mijn voorgangers die ze al flink hebben opgewarmd, maar ik zal ze laten zien/horen wat de definitie LOS betekend.

Wat kunnen we van jou verwachten?
Ik hoop dat SKA het dak goed vast maakt in de Alpha, want ik ben van plan om het dak onder grote druk te zetten en er misschien wel vanaf te blazen. Vuurwerk hoort bij oud en nieuw, helaas mag je na 2en dit niet meer afsteken. Ik zal deze regel overtreden in de vorm van mijn muziek, WE GAAN KNALLEN!!!

Wat staat er naast SKA oud en nieuw nog meer voor jou in het nieuwe jaar op het programma?
Op muziek/dj gebied is het nog een onbekende weg. Ik hoop dat er weer wat scumfeestjes kunnen worden gehouden. Zodat we de house/hardstyle/hardcore weer een nieuwe leven kunnen in blazen bij Scum Katwijk.

Wat je perfecte openingsplaat?
Ik ga mijn perfecte openingsplaat voor de komende oud en nieuw niet hier verklappen. Daarvoor moet iedereen naar de Alpha komen. Maar ik kan wel vertellen dat hij precies staat voor mijn stijl.

Waarom deze plaat?
Ze zeggen weleens breek het ijs met een grapje(bij presentaties). Bij draaien wil ik dit ook nog weleens doen, veel gebruikte openingsplaat door mij is dan ook Dozer – Robin’s Revenge, daarin wordt er iemand aangekondigt op de volgende manier: Ladies and gentlemen, I would like to introduce to you, One of the funkiest ever to hit the airwaves, Please put your hands together, Oh uhhhh, what was your name again?

Ik hoef niet uit te leggen waarom dit grappig is toch? Zo wel lach dan niet 😉

Welke plaat mag absoluut niet missen in jouw set/tracklist?
Ik draai niet vaak dezelfde set en ga daarbij van het publiek uit. Niet dat ik verzoekjes draai, maar ik speel in op de platen die aanslaan bij het publiek en probeer daar op verder te gaan.

Welke plaat draai je vooral NIET!
Die is gemakkelijk, vanaf dag 1 dat The Prophet vs. Deepack – Stampuhh!! uitkwam. Had ik een hekel aan deze plaat, maar dat is puur smaak en over smaak valt niet te twisten.

Kijk je weleens op Kattuk.nl?
Ik kijk wekelijks op Kattuk.nl, voor nieuwtjes maar ook voor de uitagenda. Komen vaak leuke items naar voren.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers van Kattuk.nl?
Dat iedereen die van plan zijn om naar SKA te gaan met oud en nieuw, en los willen gaan tot de latere uurtjes, zeker naar mijn set komen luisteren en te aanschouwen/horen wat los gaan is.

Geschreven door: Madelon

Comments: 2

Laat een antwoord achter