Mixtape.

Laatste posts

Kattukfm

SKA NYE 2014/2015 – DJ Petah: Interview en DJ-mix

UPDATE: Klik HIER voor de teaser DJ-Mix van Petah.

De DJ Line-up van SKA NYE 2014/2015 is bekend. Alle DJ’s die draaien tijdens SKA NYE 2014/2015 zijn geinterviewd door Kattuk.nl. Daarnaast hebben ze speciaal voor de gelegenheid een DJ-mix gemaakt.

Hieronder de eerste in de reeks: het interview met DJ Petah, hij opent het feest in de Charlie. De komende weken verschijnt er elke maandag en donderdag een interview met een van de DJ’s.

Artiestennaam: Petah

Te vinden op:
Facebook: www.facebook.com/DJPetah
Soundcloud: www.soundcloud.com/djpetah

1. Wie ben je, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Peter van Beelen, 21 jaar oud en woon al mijn hele leven in Katwijk aan Zee.

2. Hoelang ben je actief als dj?
Rond mijn pubertijd luisterde ik veel naar trance. Ik keek vaak naar live-sets via youtube en raakte geïnteresseerd in wat die mannen nu eigenlijk aan het doen waren en wilde dit ook. Ik begon me wat meer in de muziek te verdiepen en downloade toen Virtual DJ. Rond mijn 17e kreeg ik mijn eerste DJ-controller en 2 jaar later kocht ik mijn eerste “echte” DJ-set!
Mijn DJ-naam is Petah. Mijn vrienden zijn hier eigenlijk een beetje mee gekomen haha. In het begin moest ik heel erg wennen aan de uitspraak en ik heb ook een paar berichtjes gekregen op mijn soundcloudprofiel hoe je dit in vredesnaam moest uitspreken.

3. Welke stijl(en) draai je?
Ik heb altijd house-mixtapes gemaakt en vind dit een geweldig muziekgenre! De laatste tijd ben ik wat meer geïnteresseerd geraakt in deep, tech en future-house. De sfeer en energie die deze muziek met zich meebrengt is zo geweldig dat ik steeds meer van dit genre ben gaan houden. Ook word deze muziek steeds populairder door artiesten als Oliver Heldens en Tchami en Storm Queen.

4. In welke tent sta je met oud en nieuw en heb je weleens vaker in zo’n grote tent gestaan? Zo ja, waar? En waar heb je nog meer gedraaid?
Ik zal het spits afbijten in de Charlie-tent. Afgelopen zomer heb ik bij studentenvereniging Augustinus in Leiden tijdens EL-Cid even mogen draaien, maar dat is uiteraard niet te vergelijken met een evenement als SKA! Ik vind het dus best wel spannend maar we gaan er gewoon één groot feest van maken!

5. Heb je een voorbeeld figuur/idool? En wie is je favoriete dj/producer?
Uiteraard! Iedereen heeft wel een voorbeeld. Laat ik beginnen met mijn favoriete dj. Dat is zonder nadenken Dannic. Ik weet het. Het is niet een van de grootste namen, maar ik heb hem nu 3 keer mogen zien en vond keer op keer zijn set zo geweldig! Het gevoel en de sfeer waar mij in brengt is bijvoorbeeld Hardwell (nummer 1 van de wereld) nog niet gelukt. En juist die sfeer en energie die Dannic in zijn sets brengt is iets wat ik ook zou willen brengen in mijn sets.
Dannic is dan wel mijn favoriete DJ maar zeker niet mijn favoriete producer. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet echt een favoriete producer heb, maar dat ik de laatste tijd wel heel erg gecharmeerd ben van Tchami en Oliver Heldens. Hun nummers zijn zo geweldig. Ik gebruik ze ook steeds vaker in mijn mixen.

6. Met wie zou je samen willen werken?
Ik denk niet dat ik zou willen samenwerken met iemand. Ik vind het heerlijk om zelf mijn ding te doen als het om DJ’en gaat. Zo kan ik mijn eigen ding aan het publiek brengen.

7. Wat verwacht je van het publiek?
Ik hoop dat het publiek van mijn set kan genieten en in de mood komt voor een geweldige avond knallen! Ik sta natuurlijk helemaal aan het begin van de avond dus aan mij de taak om iedereen lekker warm te krijgen. Gaat helemaal goed komen!

8. Wat kunnen we van jou verwachten?
Ik zal proberen een heerlijke set neer te zetten met wat heerlijke Deep, Tech en Future House. Zoals ik al eerder zei is dat een geweldig genre om een goede basis te leggen voor het verdere verloop van de avond.

9. Wat staat er naast SKA oud en nieuw nog meer voor je in het nieuwe jaar op het programma?
Voorlopig staat er voor mij niets op het programma maar ik sta uiteraard wel voor alles open.

12. Welke platen mogen absoluut niet missen in je set/tracklist?
Oh dat zijn er zo veel haha. Don Diablo heeft een tijdje terug een geweldige remix gemaakt van het nummer Ready For The Weekend van R3heb en NERVO. Dit nummer wil ik zo ie zo draaien! Maar ook zullen er aardig wat nummer van Tchami in mijn set voorbij komen.

13. Welke plaat draai je vooral NIET!?

Dat is duidelijk! Dat is zonder twijfel DJ Snake met Turn Down For What?! Ik vind dat nummer zo ontzettend vreselijk! Ik snap ook niet dat dat nummer zo populair is geworden. Maar goed dat zal wel een kwestie van smaak zijn.

14. Wat is het coolste/mafste/raarste/meest merkwaardige dat je tot nu toe als dj hebt meegemaakt?
Tijdens mijn set op El-Cid vorig jaar sprongen er opeens een paar studenten de gracht in. Dan sta je toch even raar te kijken haha. Verder heb ik nog niet echt heel veel meegemaakt eigenlijk. Maar wie weet wat er op SKA allemaal gebeurd?…

15. Heb je al last van en/of lol met groupies? Of is dat niet aan jou besteedt?
Hahahaha, nee dat is niet aan mij besteedt. En heb daar ook totaal niet de behoefte aan.

16. Kijk je weleens op Kattuk.nl?
Ik kijk wel eens op Kattuk.nl ja. Ik moet zeggen dat het daar de laatste tijd wel es bij in schiet maar ik wil dit zeker weer vaker gaan doen. Gelukkig hebben jullie ook op facebook en zie ik dus wel eens wat voorbij schieten!

17. Wat wil je nog kwijt aan de lezers van Kattuk.nl?
TOT 1 JANUARI 2015!

18. Extra vraag: wat vinden anderen van jouw DJ-sets?
Mijn mixen worden redelijk goed beluisterd via mijn souncdoud-pagina! Ook worden ze regelmatig gedownload of gerepost! Dat zegt in ieder geval dat het goed in de smaak valt. Inmiddels heeft mijn facebookpagina 354 likes.

Ook mijn vrienden en familie zijn vaak positief over mijn werk. Dit is voor mij uiteraard een goede motivatie om door te blijven gaan!

 

Geschreven door: Redactie

Comment: 1

Laat een antwoord achter